FOTO: Islamski fanatici bijesni na ‘zapadnjačku drolju’ s naslovnice Playboya

Autor: K.K.

Lijepa njemačka glumica turskog podrijetla odgajana je u strogom muslimanskom svijetu, a sve što joj je to donijelo bila je samo ogromna želja za slobodom koju je odlučila izraziti topless fotografijama na naslovnici Playboya.

Mlada glumica rodom iz Njemačke, a podrijetlom iz Turske, muslimanske vjeroispovijesti Sila Sahin pojavila se na naslovnici Playboya i tako izazvala pravu oluju u muslimanskom svijetu. Sila je nakon ‘topless’ pojavljivanja na naslovnici njemačkog izdanja ovog časopisa za muškarce, od raznih fanatika etiketirana kao ‘kurva’ i ‘zapadnjačka drolja’ te putem interneta primila nekoliko prijetnji smrću.

– Ono što ja želim reći SILA SAHIN PROTIV PRAVILAovim fotografijama je – Djevojke, ne moramo živjeti po pravilima koje su nam drugi nametnuli. Godinama sam živjela s raznim društvenim ograničavanjima. Ovo snimanje je bio totalni čin oslobođenja, izjavila je Sila čija majka je nakon objavljivanja fotografija prekinula svaki kontakt sa svojom kćeri.

Sila je inače 25-godišnja glumica vrlo popularna u Njemačkoj gdje je slavu stekla glumeći u sapunici ‘Gute Zeiten, schlechte Zeiten’ (dobra vremena, loša vremena).

– Moj odgoj bio je potpuno konzervativan. Uvijek su mi govorili kako ne smijem izlaziti, kako ne smijem sebe učiniti atraktivnom i privlačnom i kako ne smijem imati muške prijatelje. Rezultat svega je moja ogromna želja za slobodom. Trenutno se osjećam kao Che Guevara. Moram raditi sve što hoću jer u suprotnom mogu biti mrtva, izjavila je Sila.

Njemačka obavještajna agencija BND prati sve islamističke internet stranice koje vrve porukama poput – osramotila je sve muslimanske žene, prostituirala se za novac, mora platiti za ovo… itd. Jednog prodavača kebaba na njemačkoj televiziji su pitali što bi učinio da mu je to kćer, a on je odgovorio – Ubio bi ju i stvarno to mislim. Ovakvo što se ne uklapa u moju kulturu.

Jedan policijski časnik o ovom činu Sile izjavio je kako je njen postupak bio ili vrlo hrabar ili vrlo glup jer će svoja vrata duplo zaključavati još dugo, dugo vremena.




Autor:K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.