Unsplash

Čim se spuste temperature kosa vam je nikakva i ispada? Ovo su tri načina kako da dobijete kosu kao s reklame!

Autor: Iva Hanzen

Kako bi joj se vratio sjaj, kosi tijekom hladnijih perioda treba osigurati više dodatne zaštitne njege. No, njega kose je važna tijekom cijele godine. Ipak, ljeti smo često nemarni oko svoje kose, a tome svakako ne doprinose sol i sunce. U jesen i zimu nam je kosa pak na udaru hladnoće i vjetra tijekom boravka vani, a niti unutra nismo ništa sigurniji. U stanu i na poslu smo s druge strane na udaru centralnog grijanja i suhog zraka.  Ako smo k tome bili nemarni preko ljeta, svi propusti doći će na naplatu i kosa će nam izgledati beživotno, što u konačnici dovodi do toga da ju je nemoguće stilizirati. Isto vrijedi i za žene i za muškarce. Zato vam donosimo nekoliko savjeta kako njegovati kosu kada se spuste temperature.

Unsplash

1. Dajte kosi dodatnu njegu

Kako bi joj se vratio sjaj, kosi tijekom hladnijih perioda treba osigurati više dodatne zaštitne njege u vidu šampona s povećanom dozom vitamina. Ako bojate kosu, odaberite teformulu koja štiti boju. Ako vaša kosa inače ima lijep sjaj, nemojte se ustručavati dati joj još sjaja jer pod utjecajem niskih temperatura čak i sjajna kosa gubi sjaj. I ne smetaju joj samo niske temperature, nego i činjenica da je stalno izložena guranju pod kaput ili jaknu, a o izloženosti kapama da i ne govorimo. Stoga, priuštite svojoj kosi i kakvu masku, kupovnu ili onu koju ćete napraviti  doma, nije bitno. Dobra maska će nahraniti kosu  te će joj dati efekt tek ošišane kosu.

Unsplash

2. Potaknite cirkulaciju vlasišta

Čim se spuste temperature, a pogotovo zimi, kosa ispada. To ne možemo promijeniti, ali se ne treba brinuti. Ovo se između ostalog događa jer nam je vlasište malčice uspavano. Zato ga je dobro  probuditi i napraviti mikrocirkulaciju, odnosno stimulaciju vlasišta. Ovaj se postupak radi sa šamponima na kojima je naznačeno da služe stimulaciji vlasišta.

Unsplash

3. Nemojte se bojati skratiti tu i tamo koji centimetar

Ne zaboravite – redovitim šišanjem i pravilnom njegom najbolje čuvate kosu, pri čemu nije potrebno koristiti cijeli spektar preparata. Ako je vaša kosa uistinu jako oštećena, često je jedini izlaz šišanje jer će sve drugo dati samo privremene rezultate.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.