Instagram

BEYONCE IZAZVALA SKANDAL: Biste li dali 1000 kuna za ove tajice koje je dizajnirala?

Autor: Iva Hanzen

Beyonce je velika zagovornica pokreta za ženska prava i modna ikona, no samo za potrebe promocije. Privatno se  ne zamara nehumanim uvjetima rada koje trpe njene radnice. Naime, pjevačica ima modnu liniju IvyPark, čiji proizvodi koštaju i po tisuću kuna.

Screenshot Topshop

Pritom, njene radnice rade u tvornicama u Šri Lanci koje su u tako lošim uvjetima da se gotovo raspadaju, što naravno ugrožava njihovu sigurnost. K tome žive u skučenom prostoru dijeleći zajednički tuš s muškim radnicima, a plaća im je 64 centa na sat. Ako u uzmemo u obzir da je to 6.49 kuna, ispada da jadne žene rade za gotovo 3 kune po satu.  Osim toga nemaju kuhinju u kojoj mogu pojesti i odmoriti se, a ograničena im je i sloboda kretanja. Nadalje, pod zabranom su izlaska tijekom noći, a nisu im dopuštena ni zajednička druženja.

IvyPark trenirka 621 kn

Photo Topshop

U isto vrijeme za trenirku s potpisom IvyPark platit ćete 600 kn, a za običan T shirt po 200 kn, a nije da koristi skupe materijale.

Screenshot Topshop

Za komplet tajica i topića morat ćete izdvojiti preko 900 kn pa vi računajte koliko od toga ostane njenim radnicama.

IvyPark komplet 968 kn

Photo Asos

Inače, glavni moto modnog brenda popularne pjevačice je ‘slaviti svaku ženu i njezino tijelo i uvijek težiti za boljim’, a moramo priznati i to da joj odjeća nije loša što se tiče krojeva. No, ono što Beyonce propagira daleko je od stvarnosti.




Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.