Instagram

Ana Gruica isprobala dijetu po uzoru na Jennifer Lopez i oduševljena je rezultatima: Možete probati i vi!

Autor: Iva Hanzen

Glumica, fitness trenerica, a odnedavno i joga učiteljica Ana Gruica prihvatila se takozvanog ‘7 days challenge’ izazova potaknuta sličnim pothvatom Jennifer Lopez koja je početkog veljače prakticirala ’10 days challenge’ izazov. Jen deset dana nije jela ugljikohidrate i šećere, a već se nakon četvrtog dana pohvalila savršenim trbušnjacima na svom Instagram profilu. Ana je odlučila probati dijetu koju je osmislio Dodd Romero, osobni trener Jennifer Lopez, no ona ju je malo prilagodila. Izazov je trajao tri dana kraće i za razliku od Jennifer koja je izbjegavala voće jer ono sadrži šećere lijepa Splićanka ipak nije mogla bez doze vitamina. Oduševljeni smo rezultatima koje je postigla Ana, a i ona ne krije svoje uzbuđenje nakon dobro odrađenog izazova pa je slike svoje nove figure ponosno pokazala na Instagram profilu. Doduše, nama je i prije izgledala bombastično, ali sviđa nam se što se nije libila isprobati ovako rigoroznu dijetu i trening.

 

View this post on Instagram

 

I? Jel se isplatilo? Foto:@ivangudicphoto #7daysChallange #fitnessgirl #fitnessmotivation #fitmom #healtyliving

A post shared by Ana Gruica Uglešić (@anagruica) on

Inače, kada se iz tijela izbaci šećer, ono umjesto ugljikohidrata počinje sagorijevati zalihe masnoća, zato je Jennifer izbjegavala šećer, ali malo voća nikome do sad nije naškodilo pa nam se sviđa da ga je Ana ipak zadržala. Naravno, dijetu je pratio i redoviti trening pa je Ana tako svaki dan trčala, išla u teretanu ili radila jogu, dakako ne sve odjednom, nego jedan dan bi radila jednu aktivnost, drugi dan drugu i tako dalje. U principu je dijetu započela trčanjem, nastavila teretanom, a zadnje je dane radila samo jogu.




Što se tiče prehrane, prvi dan je započela kašom s jabukama, bananom, lanenim uljem, grčkim jogurtom i bademima. Sličnu kašu, ali s ananasom, kivijem, jabukom i mrkvom je jela treći dan dijete za doručak. Ručak je prvi dan dijete uključivao juhu, a istu je popratila kombinacija pečenog mesa i povrća, dok je za večeru popila samo čaj. Treći dan dijete je također kombinirala povrće i meso, jedino što je prvi put odabrala teletinu, a drugi piletinu. Slasno, zar ne?

Drugi dan dijete ispila je litru limunovog soka za doručak i to je bilo to, ali zato se za ručak počastila s dva jaja, zelenom salatom s acetom balsamicom i maslinovim uljem i tostiranim domaćim kravljim sirom. Za večeru je pojela lešo tikvice s paprom, soli i maslinovim uljem, domaćom pečenicom i svježim sirom.

Četvrti dan dijete je ujutro popila samo tursku kavu, ali se zato za ručak počastila zapečenim lososom sa svježom crvenom paprikom punjenom svježim mladim sirom i pancetom. Kao što vidite, jela je sira, a i mesa do mile volje. Dijete zaista ne moraju biti teške. Taj isti dan je za večeru smazala salatu od zapečene pancete, mladog špinata i feta sira, a svemu je dodala mnogo oraha.

Peti dan dijete jela je samo voće za doručak, za ručak grčki jogurt s medom, a za večeru carpaccio od lososa i sushi te je popila čašu crnog vina. Doduše, s vinom je malo varala, ali ionako je cijelo vrijeme pila puno vode i nezaslađenog čaja pa joj možemo progledati kroz prste.

 

View this post on Instagram

 

#Mondaymood #nomakeupday #workout #gymday #nofilter #goodlighting #fitmom

A post shared by Ana Gruica Uglešić (@anagruica) on

Šesti dan je za doručak također jela samo voće, za ručak klasičnu kombinaciju mesa i salate, s tim da je taj dan jela puretinu i grčku salatu, a za večeru je pojela samo mortadelu. Sedmi, zadnji dan dijete završila je grčkim jogurtom s voćem za doručak, ručkom sastavljenim od lešo mesa i karfiola, dok je za večeru pojela dva kuhana jaja, zrnati sir i salatu od rukole.

Ana kaže da je jako zadovoljna dijetom jer se osjeća zategnutije te je izgubila dva kilograma na najkritičnijim mjestima, ali tvrdi kako je se neće pridržavati dulje jer je izrazito rigorozna. I mi se slažemo da ne bi bilo zdravo ovakvu prehranu provoditi dulje vrijeme, ali kad čovjek čuje da na dijeti smije jesti salamu, sir i meso koji su većini omiljene namirnice, stvarno mu dođe da isproba nešto ovakvo, zar ne?

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.