Foto: YouTube

Mladi bračni par kupio kuću na moru za jedan euro, dočekao ih nestvaran prizor

Autor: I.D.

Sara i Luka su mladi bračni par koji se 2020. godine preselio iz Argentine na Siciliju, tamo su kupili kuću za samo jedan euro.

Naime, ova čudna pojava u stanju nekretnina tiče se novog plana talijanske vlade, koji podrazumijeva ponovno naseljavanje sela. Kao što bi vjerojatno to mislili i Hrvati, ljudi u Italiji uglavnom nisu vjerovali da se cijelo imanje može prodati za samo jedan euro.

Čini se kao bajka, ali…

Sara i Luka ipak su se odlučili upustiti u ovu avanturu, a njihovo imanje nalazi se u sicilijanskom selu, više detalja objasnili su u svom YouTube videu.

Jedna od caka koju su imali prilikom kupovine ovog imanja je ta da su pristali kupiti ovu kuću, a je nisu ni vidjeli. Kao što se može vidjeti u videu, kuća je potpuno oronula i trebat će im dosta vremena i novca da se potpuno obnovi.

Iako se čini da je ovo ponuda iz bajke, ne treba se previše nadati. Kuće u tom sicilijanskom selu prodaju za euro, ali su ruinirane, napuštene i zarasle u korov.

Foto: YouTube

U većini slučajeva potrebna je temeljna obnova, a budući vlasnici prije obnove moraju uplatiti polog od 5000 eura za kuću.

Uz to, budući stanodavci se obvezuju renovirati kuću u sljedeće tri godine. Vlasnici su dužni platiti svu papirologiju potrebnu za prijenos vlasništva. Ali to nije sve, Italija obećava da će općina favorizirati kupce koji planiraju zaposliti domaće radnike, koristiti domaće materijale i renovirati što prije.
Požalila se na svog supruga na društvenoj mreži, reagirale stotine zgroženih žena: ‘Kako te nije sram?’

Ideja ovog projekta je naseljavanje napuštenih sela, poticanje gospodarstva sela i bolja budućnost sela.
Sara i Luka smatraju da je kupnja ove nekretnine nešto najbolje što su mogli učiniti za sebe i svoju obitelj. Smatraju da je Italija napravila savršen plan koji mladim bračnim parovima omogućuje da se osamostale te žive zdraviji i kvalitetniji život.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.