Foto: Screenshot / Instragram

MIRNESI PRIJETI PAPRENA KAZNA! Fatalna pljačkašica mogla bi duže vremena završiti iza rešetaka zbog krađe milijun eura

Autor: I.G.

Mirnesa Bešlić “Miki” (42) koja je uhićena prije nekoliko dana na aerodromu u Stuttgartu zbog krađe milijuna eura u Njemačkoj, mogla bi dobiti oko tri godine zatvora.

Njen odvjetnik Edin Koca, koji ima odvjetnički ured u Njemačkoj, rekao je kako se krađa koju je počinila smatra običnom krađom.

“Vrsta kazne ne ovisi o tome koliko je ukrala, već koji tip krađe je u pitanju. Odnosno, postoji obična krađa i teška krađa”, govori Koca.

“Ako novac nije bio zaključan, odnosno ako je ona imala pristup i uzela ga, za to može dobiti maksimalnu kaznu od pet godina zatvora. Teška krađa je deset godina, dok ako je organizirana krađa, onda slijedi kazna od 15 godina zatvora”, objašnjava odvjetnik koji misli kako će ona dobiti oko tri godine zatvora.

“Ako je firma dozvolila da ona sama bude s tolikim novcem, onda će se i to gledati”, tvrdi Koca za kojega Avaz navodi da je završio pravni fakultet u Frankfurtu 2004. godine.

Podsjetimo, policija u  Njemačkoj nekoliko je mjeseci tražila Mirnesu, objavila je i njezine fotografije. Snimke nadzornih kamera iz tvrtke koje je objavila policija prikazuju kako 42-godišnjakinja iznosi novac iz tvrtke. Novac je stavila u crnu sportsku torbu.

42-godišnjakinja je 14. listopada prošle godine ukrala više od milijun eura iz tvrtke za prijevoz novca u Stuttgartu, u kojoj je bila zaposlena. Mirnesa je imala pristup novcu kao zaposlenica tvrtke. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom priopćenju nije pojasnila na koji način je zaposlenica iz tvrtke iznijela toliki novac.




Bila je raspisana i nagrada u iznosu od 37.500 eura za informaciju koja bi dovela do uhićenja.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.