Foto: Facebook/Srpsko privredno društvo "Privrednik"

MILAN POPOVIĆ U ZAGREBU: Došao pružiti podršku osobi u koju polaže velike nade

Autor: Dnevno.hr

U utorak je u Zagrebu Srpsko privredno društvo Privrednik obilježilo 125. godišnjicu od osnivanja, a tom prilikom patrijarhu Porfiriju uručeno je najveće Privrednikovo priznanje.

“Svečanom akademijom u Muzičkoj akademiji u Zagrebu Srpsko privredno društvo Privrednik jučer je obilježilo 125. godišnjicu od osnivanja.

Za svu pomoć i podršku koju već godinama pruža Privredniku, Njegovoj Svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju na akademiji je uručeno najveće Privrednikovo priznanje – Velika diploma Vladimira Matijevića za iznimno dobročinstvo i aktivizam u zajednici u duhu tradicionalnih Privrednikovih načela rad-štednja-čestitost”, poručeno je na Facebook stranici srpskog privednog društva Privrednik.

Uz Milorada Pupovca, Anju Šimpragu, Radu Borić i mnoge druge, na svečanosti se pojavio i Milan Popović, poznatiji kao ‘kralj bakra’, koji je s Porfirijem u vrlo dobrim odnosima.

Kada smo početkom rujna razgovarali s Milanom Popovićem, upitali smo ga, koliko je, po njemu, Porfirije približio Beograd Zagrebu, a Popović je tada otkrio da polaže velike nade u njega, ali i da mu pruža veliku podršku.

“Ne znam koliko je približio, ali da ima želju i volju to napraviti, to sam više nego siguran i ja ga podržavam u tome. Ipak su Hrvati i Srbi isti narod praktično  i bilo bi bolje da se volimo i družimo nego da se svađamo. Tako da podržavam našeg Patrijarha u toj njegovoj namjeri i  nadam se da će se u skoroj budućnosti pojaviti mogućnost da se naše države pomire i da žive u nekom bratskom odnosu kao što su prije živjeli u Jugoslaviji”, rekao je Popović.




Inače, kasnije su se Popović, vidno dobrog raspoloženja, družio s Porfirijem i ostalim uzvanicima te su zajedno uživali u torti koju je prerezao sam Porfirije.

MILAN POPOVIĆ O SEVERINI I ODGOJU SINA! ‘Ona definitivno Aleksandru pruža tu bezuvjetnu majčinsku ljubav koja je njemu potrebna’




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.