Mesne okruglice od janjetine: Ovaj okus sočnog mesa ne želite propustiti

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Mesne okruglice od janjetine, bogatog okusa sočnog mesa, pripremite uz nekoliko jednostavnih sastojaka. Oduševit će vas toliko da repetama nećete odoljeti!

Sastojci:

500 g mljevene janjetine
1 luk (sitno nasjeckan)
2 češnja češnjaka (pasirana)
1/4 šalice svježeg peršina (sjeckanog)
1 jaje
1/2 šalice krušnih mrvica
1 žličica sušenog origana
1/2 žličice mljevene paprike
sol i papar po ukusu
maslinovo ulje za prženje

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu janjetinu s lukom, češnjakom, peršinom, jajetom, krušnim mrvicama, origanom, mljevenom paprikom, solju i paprom. Rukama oblikujte smjesu u okruglice veličine oraha. Zagrijte malo maslinova ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Pržite mesne okruglice sa svih strana dok ne postanu zlatnosmeđe. Kad su mesne okruglice gotove, stavite ih na papirnati ručnik kako bi upio višak ulja. Poslužite mesne okruglice tople, uz rižu ili pire-krumpir i salatu.




Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.