Memorabilije ‘liverpulskih buba’ na Internetu

Autor: S.P./Hina

Na radost svih onih koji bi posjedovali djelić pop povijesti Sotheby’s je ovaj mjesec domaćin internetske aukcije Beatlesovih uspomena u povodu obilježavanja 50. godišnjice raspada britanskog banda.

Na prodaji su predmeti koji obuhvaćaju čitavu izvođačku karijeru benda, uključujući potpisanu kopiju prvog singla slavne četvorke iz 1962. “Love Me Do”, čija je vrijednost između 15 tisuća i 20 tisuća funti. To je od 19 tisuća do 25.400 američkih dolara.

Prodaju se i naočale za koje nema sumnje da su pripadale Johnu Lennonu vrijedne od 30 tisuća do 40 tisuća funti, objavila je Hina.

Tu je i požutjeli školski dokument o prisilnom boravku nakon nastave, po cijeni od 5000 funti. Dokument svjedoči o “lošem vladanju” mladog Johna koji “kasni na satove, priča za vrijeme nastave, žvače, izvodi gluposti, besposličari, sabotira nastavu”, i često se “loše ponaša”.

Na prodaji je i Cartierov sat iz 1966. procijenjen na 25 tisuća funti. Pripadao je menadžeru Brianu Epsteinu, čija se smrt smatra ključnim faktorom konačnog raspada slavne četvorke iz Liverpoola.

 




Autor:S.P./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.