Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
MEKANI SOČNI FAŠIRANCI: Ukusni zalogaji vraćaju u djetinjstvo, prvi korak je ključan!
Sočne i mekane faširance lako je pripremiti. Pripazite na omjere i ne preskačite korake u receptu.
Sastojci:
300 g mljevenog miješanog mesa
1 manja glavica luka
1 češanj češnjaka
3 šnite kruha
1 žlica Vegete
1 žličica mljevene crvene paprike
malo peršinova lista
sol, papar
1 jaje
krušne mrvice
ulje za prženje
Priprema:
Namočite kruh u mlakoj vodi, dobro ocijedite i dodajte mesu. Pomiješajte sa sitno sjeckanim lukom, češnjakom, peršinom, solju i paprom pa dodajte razmućeno jaje. Sve dobro umijesite. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u krušne mrvice te spljoštite na željenu debljinu. Na zagrijanom ulju u tavi pecite s obje strane dok ne porumene. Ocijedite višak masnoće na papirnatom ubrusu. Poslužite uz varivo od kelja ili krumpiriće i zelenu salatu.