fbpx

MEKANI I SOČNI PEČENI SVINJSKI OBRAZI: Delicija koju gurmani obožavaju!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Jedan od najukusnijih dijelova svinjetince, svakako su svinjski obrazi. Mekano i sočno meso u kombinaciji s pečenim krumpirom i salatom po izboru prava su poslastica za nepce!

Sastojci:

8 komada svinjskih obraza
papar u zrnu
ružmarin
4 češnja češnjaka
1 čaša konjaka ili rakije
ekstradjevičansko maslinovo ulje
krupna sol


Priprema:

U zdjelici pomiješajte sitno sjeckani češnjak, sol, papar, ružmarin i maslinovo ulje. Smjesu dobro utrljajte u obraze. Stavite u pladanj za pečenje, pokrijte i ostavite da se marinira u hladnjaku oko osam sati. Obraze pecite prekrivene folijom oko 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C . Skinite foliju, meso prelijte konjakom i ponovno ga stavite u pećnicu na 200 °C i pustite da se
peče još 30 minuta, dok se površina ne zarumeni. Okrenite obraze i ulijte još konjaka. Pecite još 20 minuta da porumeni s obje strane. Poslužite uz pečeni krumpir i salatu.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.