fbpx

MEKANI I SOČNI LOVAČKI ODRESCU U UMAKU: Osvojit će vas na prvi zalogaj!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Pripremite sočne i mekane lovačke odreske, bogatog okusa i mirisa u pikantnom umaku.

Sastojci:

4 veća svinjska odreska (od buta)
10 g sušenih vrganja
500 g šampinjona
4 žlice ulja
1 glavica luka
sol, papar, šećer
250 ml povrtnog temeljca
100 g vrhnja za kuhanje
1-2 žlice brašna
250 g tjestenine
1 žlica svježeg peršina


Priprema:

Vrganje kratko blanširajte u 250 ml kipuće vode, a zatim ih procijedite (ali sačuvajte malo vode od kuhanja). Pirjajte šampinjone narezane na ploške na dvije žlice vrućeg ulja u tavi, a zatim dodajte sitno rezani luk i vrganje. Umiješajte brašno razmućeno u malo vode kako bi se umak malo zgusnuo. Još jednom prokuhajte pa dodajte sol i papar. Tjesteninu skuhajte prema uputi s
pakiranja. U tavi zagrijte dvije žlice ulja i pržite odreske tri minute sa svake strane.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.