foto:screenshoot

MEKANA JOGURT POGAČA: Ključan detalj za mekoću i neodoljiv miris – savršen recept bez mane!

Autor: T.Š.

Jedan od omiljenih mirisa svakako je miris domaćeg kruha tek izvađenog iz pećnice. Ključan detalj ukusnog kruha krije se u receptu bez mane, onom u kojem nije izostavljen ni najmanji detalj, a mi ga imamo!

Tajna ove fine pogače, njene mekoće i mirisa nalazi se u jogurtu, a razveselit će vas i činjenica da je ova pogača gotova za 20 minuta!

Sastojci: 

2 jaja

2 dl jogurta

230 g brašna

130 ml suncokretovog ulja




pola praška za pecivo

1 kašičica soli.

Priprema:




Mikserom umutite jedno jaje i jedan bjelanjak, dodajte jogurt i 130 ml ulja. Ovoj smjesi dodajte 230 g mekog brašna, prašak za pecivo, sol i sve izmiješajte mikserom na najmanjoj brzini.

Pleh veličine 20×30 cm premažite uljem i pospite brašnom, pa izlijte smjesu. Premažite umućenim žumanjkom i pecite na 230 stupnjeva oko 15 min.

Uživajte u mirisu i mekoći uz vaše omiljeno jelo! Oduševljava!

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.