fbpx
Foto: Pixabay

MEKANA ČOKOLADNA TORTA ZA SAMO 10 MINUTA: Za ovo sočno savršenstvo trebaju vam samo četiri sastojka!

Autor: M.P.

Ako ste ljubitelj čokoladnih slastica, a uvijek ste zazirali od pečenja torti i kolača, ovaj nevjerojatno jednostavan recept oborit će vas s nogu.

Mekana, sočna i ukusna poslastica koja je nevjerojatno lagana za pripremu.

Ako vam nešto može popraviti raspoloženje i nabaciti osmijeh na lice, onda je to čokolada.


Ovaj recept za čokoladnu tortu ima svega četiri sastojka i za sve vam treba ravno 10 minuta. Jedino što trebate pričekati jest da se torta ispeče. Jednostavnost pripreme i bogat okus njezina je najveća prednost. Dodatni savjet: Ako niste jako nestrpljivi da je odmah kušate, ostaviti je da odstoji oko 12 sati kako bi se tijesto spustilo i okus će biti još bolji.

Potrebni sastojci:

200 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca
4 jaja (odvojena bjelanjka i žumanjka)
prstohvat soli
50 g šećera
naribana kora naranče (po želji)

Priprema:

1. Zagrijte peć na 180 stupnjeva.

2. Maslac i čokoladu stavite u posudu, a potom ostavite da se rastope na pari od 2 do 4 minute, uz povremeno miješanje. Posuda u kojoj je čokolada ne bi trebala dodirivati vodu da se čokolada ne bi skuhala.




3. U smjesu dodajte šećer, pa umiješajte jedan po jedan žumanjak Sa strane umutite bjelanjke s prstohvatom soli.

4. U smjesu s čokoladom i žumanjcima dodajte prvo trećinu umućenih bjelanjaka, pa polako dodajte ostatak.

5. Lim za pečenje (najbolje od 18 cm) premažite maslacem, pa u njemu ravnomjerno rasporedite dobivenu smjesu.




6. Pecite od 5 do 30 minuta. Poslužite sa sladoledom, šlagom ili uz sezonsko voće. Dobar tek!

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.