
MUSAKA OD STAROG KRUHA: Sočan obrok od nekoliko sastojaka!
Ako ste ljubitelj čokoladnih slastica, a uvijek ste zazirali od pečenja torti i kolača, ovaj nevjerojatno jednostavan recept oborit će vas s nogu.
Mekana, sočna i ukusna poslastica koja je nevjerojatno lagana za pripremu.
Ako vam nešto može popraviti raspoloženje i nabaciti osmijeh na lice, onda je to čokolada.
Ovaj recept za čokoladnu tortu ima svega četiri sastojka i za sve vam treba ravno 10 minuta. Jedino što trebate pričekati jest da se torta ispeče. Jednostavnost pripreme i bogat okus njezina je najveća prednost. Dodatni savjet: Ako niste jako nestrpljivi da je odmah kušate, ostaviti je da odstoji oko 12 sati kako bi se tijesto spustilo i okus će biti još bolji.
Potrebni sastojci:
200 g čokolade za kuhanje
80 g maslaca
4 jaja (odvojena bjelanjka i žumanjka)
prstohvat soli
50 g šećera
naribana kora naranče (po želji)
Priprema:
1. Zagrijte peć na 180 stupnjeva.
2. Maslac i čokoladu stavite u posudu, a potom ostavite da se rastope na pari od 2 do 4 minute, uz povremeno miješanje. Posuda u kojoj je čokolada ne bi trebala dodirivati vodu da se čokolada ne bi skuhala.
3. U smjesu dodajte šećer, pa umiješajte jedan po jedan žumanjak Sa strane umutite bjelanjke s prstohvatom soli.
4. U smjesu s čokoladom i žumanjcima dodajte prvo trećinu umućenih bjelanjaka, pa polako dodajte ostatak.
5. Lim za pečenje (najbolje od 18 cm) premažite maslacem, pa u njemu ravnomjerno rasporedite dobivenu smjesu.
6. Pecite od 5 do 30 minuta. Poslužite sa sladoledom, šlagom ili uz sezonsko voće. Dobar tek!
MUSAKA OD STAROG KRUHA: Sočan obrok od nekoliko sastojaka!
FINO TIJESTO I SOČNO PUNJENJE: U par koraka pripremite omiljenu zagorsku slanu savijaču!
SAMO PAR NAMIRNICA ZA SAVRŠENE PILEĆE ROLICE S POVRĆEM: U tren oka napravite fantastičan obrok!
BRZI TIRAMISU BEZ JAJA: Novo ruho popularnog deserta, odmah isprobajte!