
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Kolač od kukuruzne krupice je jako jednostavan, ali neizmjerno mekan i sočan kolač čija će vas tekstura oduševiti. Blagi okus vanilije daje notu topline i ugode, a neodoljivi sirup doprinosi harmoniji okusa i stvara pravu čaroliju za nepce, poput svilenog oblačića koji se topi u ustima.
Sastojci:
Za tijesto:
1 šalica kukuruzne krupice
1 šalica brašna
1 šalica šećera
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
2 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice maslaca, otopljenog
1 žličica ekstrakta vanilije
Za sirup:
1 šalica šećera
1/2 šalice vode
1/2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje (otprilike 22 x 22 cm). U velikoj zdjeli pomiješajte kukuruznu krupicu, brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli umutite jaja pa dodajte mlijeko, otopljeni maslac i ekstrakt vanilije. Spojite mokre i suhe sastojke te dobro promiješajte da dobijete glatko tijesto. Izlijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta, ili dok ne postane zlatnosmeđe i čvrsto na dodir. Dok se kolač peče, pripremite sirup tako da u malom loncu zakuhate šećer, vodu i ekstrakt vanilije. Kuhajte 2-3 minute da se šećer otopi i sirup postane malo gušći. Kad se kolač ispeče, izvadite ga iz pećnice i odmah prelijte toplim sirupom. Pustite da se kolač ohladi i upije sirup. Narežite ga na kvadrate ili rombove i poslužite.
Tjestenina s dimljenim sirom: Aromatično jelo bogatog okusa
Pripremite lagan, zdrav, neodoljivo ukusan caprese sendvič u tren oka
Teleći mozak: Specijalitet za odvažne i znatiželjne
Dalićev restoran na udaru ‘kulinarske vertikale’, popljuvao ga žestoko: ‘Za ovo se ide na popravni’