Instagram

Meghan Markle je uistinu korak bliže tome da postane predsjednica! Evo zašto ćemo princa Harryja i nju uskoro vidjeti u Bijeloj kući!

Autor: Iva Hanzen

Mogli bismo vidjeti puno više vojvode i vojvotkinje od Sussexa u sljedećim mjesecima nakon što su se pojavile tvrdnje da će princ Harry i Meghan Markle usko surađivati ​​s novoizabranim američkim predsjednikom Joeom Bidenom i potpredsjednicom Kamalom Harris, prenosi entertaintimes.com.

Princ i supruga mu Meghan bi tako trebali prisustvovati nekoliko događaja u Bijeloj kući, a potkraj prošlog tjedna otkriveno je da su princ Harry i Joe Biden, a pogotovo njegova supruga Jill Biden u vrlo bliskim odnosima. Jill Biden sklopila je prijateljstvo s princem Ujedinjenog Kraljevstva prije osam godina. Izgleda da su se njih dvoje upoznali 2012. godine kada su prisustvovali prijemu za američke i britanske ranjene ratnike u rezidenciji britanskog veleposlanika u SAD-u, a smatra se da ih veže iskustvo u vojsci. Princ Harry služio je kao kapetan Britanske kraljevske vojske više od 10 godina, a čak je dva puta bio na turneji u Afganistanu. S druge strane, Jill Biden imala je sina koji je bio u američkoj vojsci.  Nadalje, Jill je učvrstila prijateljstvo s princom Harryjem nakon što je prisustvovala igrama Invictus 2014. godine, koje su osmišljene za prikupljanje sredstava za ranjene ratne heroje, a koje je osmislio i pokrenuo princ Harry.

Princ Harry novoizabranog predsjednika Joea Bidena upoznao je pak prije četiri godine, kada je Joe s Jill prisustvovao jednom eventu na kojem je bio i Harry. Godinu nakon princ Harry je upoznao i Meghan Markle s Joeom i Jill Biden na spomenutim igrama Invictus koje su se 2017. održavale u Torontu u Kanadi.

Moćni politički par otada je strastveni pristaša Invictus igara princa Harryja, a s tim da kraljevski par sada živi na tlu SAD-a, najvjerojatnije je da će predsjednik i prva dama poželjeti njihovu podršku.

Prije toga je također otkriveno da će Meghan Markle raditi s Kamalom Harris. Harris je pokazala podršku Markle tijekom razdoblja predsjedničke kampanje, koristeći u svojim izjavama nekoliko citata iz vojvotkinjinih govora na Twitteru pa bi sukladno tome Meghan trebala sjesti s potpredsjednicom Sjedinjenih Američkih Država, kako bi njih dvije riješile teme koje utječu na naciju i svijet, što Meghanin san da jednom postane predsjednica SAD-a i kao takva, važna osoba koja odlučuje o svemu, čini sve realnijim.

Ipak, prema britanskom zakonu  vojvotkinja bi trebala ostati politički neutralna, a kamoli da se bavi aktivizmom i politikom pa samo možemo zamisliti što kraljica Elizabeta ima za reći na ovu temu.




Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.