Foto: HRT

Marko izmanevrirao četvero lovaca, osvojio pozamašnu svotu: ‘Testirali su svoje granice’

Autor: I.D.

Zagrepčanin Marko Zoldoš je trijumfirao u Superpotjeri, nadmašivši četiri lovca za 21 sekundu te osvojio nagradu od 10.000 eura. Supertim lovaca, koji je uključivao Ivonu Lovreković, Roka Suraća i Smiljana Zakariju, nije uspio parirati Zoldoševim vještinama. Ivona Lovreković, prva natjecateljica iz Virovitice, je profesorica engleskog i španjolskog jezika u zagrebačkoj gimnaziji. Sudjelovala je u kvizovima poput Potjere i “Milijunaša”, a u slobodno vrijeme uživa u tenisu i putovanjima, s New Yorkom i Meksikom kao poželjnim destinacijama.

U prvom dijelu natjecanja, Ivona je odgovorila točno na četiri pitanja, osiguravši si 2.000 eura. Zatim se hrabro suočila s četvoricom lovaca, koji su tražili 38 sekundi na satu i nudili 14.000 eura. Ivona nije znala da sandalovina i cedar u parfemima daju drvenaste note kao ni da Sayov zakon u ekonomiji kaže da ponuda stvara vlastitu potražnju.

Nije joj bilo poznato ni da su Vikinzi vjerovali da je aurora borealis odsjaj oklopa ratnica Valkira te da su manzanas platanos i naranjas španjolski nazivi za neke vrste voća, piše HRT. Lovci su točno odgovorili na sva pitanja i nadigrali Ivonu s devet sekundi. Roko Surać iz Zadra po struci je povjesničar, trenutačno radi na zamjenama u osnovnim i srednjim školama. Što se tiče novčanog iznosa, rekao je da se došao igrati i da će biti zadovoljan sa svime što bude.

Foto: HRT

‘Ovo je stvarno klasični primjer što stvara ova situacija’

Roko je u prvom krugu točno odgovorio na četiri pitanja i tako si priskrbio 2000 eura, a u brzopoteznoj se odvažio suprotstaviti timu od pet lovaca koji su ponudili 25.000 eura i zatražili 45 sekundi. Roko nije znao da je za engleski klub Chelsea Salah zabilježio trinaest, a De Bruyne tri nastupa, da je Eneja trojanski junak koji je u Italiji ubio rutulskog kralja Turna, da je dinastija naziv za niz vladara iz iste obitelji, a dolazi od grčke riječi za moć, nije znao da je Raukawa maorski naziv za Cookov prolaz kao ni da je Constanța najstariji grad u Rumunjskoj na obali Crnog mora.

Krešo nije znao da je, zahvaljujući ciklotronu – izumu ubrzivača čestica, Ernest Orlando Lawrence nagrađen Nobelovom nagradom. Nakon što se Roku zaredao niz netočnih odgovora, lovci su ga nadigrali s dvije sekunde. “Ovo je stvarno klasični primjer što stvara ova situacija, što stvara ovaj pritisak”, rekao je Dean. Smiljan Zakarija iz Imotskoga ljubitelj je kvizova i cijeli život prikuplja informacije. S osvojenim iznosom obnovio bi vozni park. U prvom krugu Smiljan je točno odgovorio na četiri pitanja, a u brzopoteznoj se igri odlučio boriti protiv četvero lovaca za iznos od 15.000 eura i 30 sekundi prednosti.

Smiljan nije znao da su relikvije svetog Marka mletački trgovci prenijeli u Veneciju, kao ni da je Davor Šuker nogometaš koji je 1998. proglašen sportašem godine Sportskih novosti, nije znao da je trenje sila između kliznih tijela koju smanjuju maziva, da su u Južnoafričkoj Republici sedamdesetih prosvjedovali zbog uvođenja afrikansa u škole za tamnoputu populaciju. Nije mu bilo poznato ni da je UN-ova plava linija de facto granica Izraela i sjevernog susjeda Libanona, da je alpinist Stipe Božić autor Penjačevih zapisa, da su motori prijevozno sredstvo koje je u obradi vatrogasaca postalo traktor.

Gledatelji zgroženi nastupom glumice, detalj ih zasmetao: ‘Nova TV očaj ove sezone’
‘Presudan je bio početak, gdje niste uhvatili zalet’

Lovci su točno odgovorili na sva pitanja i nadigrali Smiljana s 15 sekundi. “Cijela prednost nam se istopila u onom prvom nizu netočnih odgovora i onda ste došli u “egal” kada ste počeli igrati protiv njih”, rekao je Joško! “Jako mi je žao, niste ni ušli u igru, mi volimo da se vraćate u običnu “Potjeru”, jedan ste od zaštitnih znakova, ali sam se nadala da ćete barem ovdje uzeti lovu. Najbolje je zaboraviti ovaj nastup i naučiti nešto iz njega za obične Potjere”, rekla je Morana!

“Presudan je bio početak, gdje niste uhvatili zalet, da držite prednost pred nama, jer onda ni nama nije lagano igrati jer prednost je bila zbilja pozamašna. Kad ste ušli u “egal”, onda ste se malo trgnuli, ali nije bilo dovoljno. Znam da znate puno više od ovoga što ste večeras pokazali, zato mi je žao”, rekao je Mladen. Posljednji večerašnji natjecatelj Marko Zoldoš iz Zagreba fizičar je, ali ne radi u struci. Zaposlen je u jednoj banci u upravljanju rizicima.
U prvom krugu Marko je točno odgovorio na tri pitanja, a u brzopoteznoj igri odlučio se suprotstaviti ekipi od četvero lovaca za 10.000 eura koji su zatražili 29 sekundi na svome satu. Marko nije znao da je Person uzela Janici veliki Kristalni globus za tri boda, ni da je kardinal Mazarin bio glavni ministar u prvih 18 godina vladavine Louisa XIV. Pobijedio je s 21 sekundom i napustio natjecanje s osvojenih 10.000 eura. “Imam osjećaj malo da su sa svojom ponudom, budući da ih jako dobro ide, testirali svoje granice”, rekao je Joško! “Ja bih rekla možda fizika nije puno izgubila vašim odlaskom, ali ovo područje procjene rizika, tu ste briljirali”, rekla je Morana!

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.