Flickr

(VIDEO) RODITELJI, NE ČINITE KOBNU POGREŠKU! Ne stavljajte dijete u autosjedalicu u zimskoj jakni!

Autor: dnevno.hr

Kada djecu stavljate u autosjedalicu, važno je misliti na svaki detalj, jer vam samo jedna pogreška može zagorčati život

Prema savjetima pedijatara, djecu nikada ne biste trebali stavljati u autosjedalicu u jakni. To može imati fatalne posljedice u slučaju prometne nesreće.

Objašnjenje je veoma logično. Da bi dijete “normalno” sjelo u autosjedalicu u zimskoj jakni, morate olabaviti pojaseve, što bi, u slučaju nesreće, moglo rezultirati time da dijete ispadne iz sjedišta, a posljedice toga su strašne.

Video koji je objavio NBC ilustrira kako dijete, čak i u autu koje ide brzinom od 50 km/h može ispasti, ne samo iz autosjedalice već i iz jakne.

Savjet vrijedi i za odrasle, a idealno je da dijete radije pokrijemo dekicom ili slojevito obučemo kako bismo spomenutu vrstu opasnosti što uspješnije izbjegli.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.