Facebook

RODITELJI, UPOZORENJE: Ovi rezultati malog pokusa s djecom su jezivi!

Autor: A.P.

Ono što je ova majka napravila prije bi bilo sasvim normalno, a sve što je napravila bilo je da je sjela u sobu svojih blizanaca i gledala ih kako se igraju.

Mlada mama blizanaca Blainea i Rylieja iz Kalifornije napravila je pravi mali sociološki eksperiment. Ubrzo je njezino istraživanje postalo viralno. Ono što je ova majka napravila prije bi bilo sasvim normalno, a sve što je napravila bilo je da je sjela u sobu svojih blizanaca i gledala ih kako se igraju.

Svojim je pokusom Brandie skrenula pozornost na to koliko tehnologija uništava život, prenosi Littlethings.com.

“Promatrala sam svoje blizance dok sam sjedila tiho u kutu sobe. Promatrala sam koliko puta su me pogledali, iz različitih razloga: da vide jesam li vidjela njihov novi superkul podvig, očekujući odobrenje ili negodovanje za ono što su trenutno činili ili da vide moju reakciju” napisala je Brandie.

A nakon toga je postavila jedno nadasve znakovito pitanje: “I pritom sam se upitala – kakvu bi im poruku poslala da sam u tom trenutku gledala mobitel”.

“Moji bi se anđeli 28 puta pitali je li mi internet važniji od njih. Moji dečki 28 puta ne bi dobili pozornost i pažnju za kojom većina odraslih čezne. Moje ljubavi bi se 28 puta pitale jesu li emotivno same. Svoju djecu bih 28 puta uvjerila da je jedino važno onakav kakav si na društvenim mrežama”, zgraža se Brandie.

Ova majka je na kraju svoje objave zavapila: “U svijetu u kojem nas prihvaća onakvima kakvima nas drugi vide, a ne onakvima kakvi uistinu jesmo; u svijetu u kojem vlastitu vrijednost mjerimo brojem fanova i lajkova; u svijetu u kojem SMS-ovi iz susjedne sobe zamjenjuju kvalitetno druženje s najdražima, apeliram – budite drugačije”.

“Provodite vrijeme s obitelji i najdražima. Djeca računaju na nas da ih podučimo kako biti odrasli; nemojte stalno “visjeti” na društvenim mrežama. Nikad ne znate tko gleda i kakvu poruku šaljete”, zaključuje ova mama.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.