Foto: Depositphotos

MALO SASTOJAKA, ODLIČAN RUČAK: Vruća tjestenina sa špekom gotova za niti pola sata!

Autor: Dnevno.hr/T. Š.

Tjestenina sa špekom jednostavno je jelo, koje se brzo spravlja, a u njegovim mirisima i okusima uživaju i oni najmanji i oni stariji. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka!
Sastojci:
3 lista slanine
3 žumanjka
prstohvat soli
prstohvat papra
1/3 šalice ribanog sira
tjestenina
Priprema: 
Slaninu prepržite na tavi, a potom je isjeckajte na manje komadiće. U drugoj posudi istucite žumanjke s paprom i solju pa odložite sa strane.
U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu pa je, kada je već "al dente", prebacite u tavu u kojoj ste pržili slaninu. Vodu u kojoj se tjestenina kuhala nemojte izliti nego je pomalo, uz miješanje, dodajte u smjesu od žumanjaka.

Kad tjestenina postane vruća, skinite je s vatre pa u nju dodajte smjesu od žumanjaka i dio sira. Miješajte sve dok se smjesa ne sjedini i postane nešto gušća. Ako vam je draža nešto rjeđa smjesa, uvijek možete dodati višak vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Kada dosegne zadovoljavajuću gustoću i kada se sir istopi, dodajte isjeckanu slaninu i promiješajte.
Prije posluživanja tjesteninu začinite sirom, solju i paprom.

Autor:Dnevno.hr/T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.