Foto: Pexels, Ilustracija

MALI VODIČ KROZ NAJVAŽNIJU NOĆ U SVIJETU FILMA: Evo što možemo očekivati na ovogodišnjoj dodjeli Oscara

Autor: Dnevno.hr F.Š.

Sve je spremno za ovogodišnju dodjelu Oscara koja će se održati u Dolby teatru u Los Angelesu. Prije same dodjele prikazivat će se i uvodna emisija nakon koje će uslijediti službeni prijenos, a i ove će godine sve prenositi HRT na prvom programu od 00:15 sati.

Foto: Guliver

 

U uvodnom 90-minutnom specijalu fokus će biti na nominiranima te izvođačima i voditeljima, a gledatelji će dobiti priliku i zaviriti iza kulisa ovog najvećeg holivudskog događaja. Ceremoniju će po treći put voditi Jimmy Kimmel, dok će na crvenom tepihu biti tri prezenterice, plus-size model Ashley Graham, glumica i pjevačica Vanessa Hudgens te kanadska YouTube zvijezda Lilly Singh.

Na dodjeli je trebala nastupati Lady Gaga, no nastup je ipak obustavljen. Umjesto nje, nastupati će trudna Rihanna koja bi trebala izvesti pjesmu “Lift Me Up” iz Marvelovog filma “Black Panther: Wakanda Forever”. Balada je nominirana za najbolju originalnu pjesmu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, što je Rihannina prva nominacija za Oscara.

Foto: Guliver Image/ REUTERS/ Brian Snyder

Najviše nominacija, njih 11, ima znanstveno-fantastični film “Everything Everywhere All at Once”, pa je ujedno i najveći favorit. Slijede ga tragikomedija “The Banshees Of Inisherin” i antiratna drama “All Quiet on the Western Front”, koji imaju po devet nominacija.

Foto: Pexels, ilustracija

Ovogodišnja dodjela Oscara bit će spoj tradicije i novih trendova. Organizatori nastoje vratiti pretpandemijsko ozračje svečanosti koja će se prirediti na uobičajen način, s tim da tepih neće biti crveni, već u boji šampanjca.




Autor:Dnevno.hr F.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.