Foto: Muzej grada Zagreba

Mali gornjogradski festival: Bogat program donosi za svaku dob ponešto

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

S velikim entuzijazmom Muzej Grada Zagreba predstavlja “Mali gornjogradski festival“, koji će građanima i posjetiteljima Gornjega grada pružiti zanimljive sadržaje. Kažu, naći će se na festivalu za svaku dob ponešto.

Kroz različite radionice, šetnje, izložbu, predstavu i koncerte, želja je ostvariti kvalitetno druženje i zajedništvo te oživjeti Gornji grad.


Foto: Muzej grada Zagreba

Muzej grada Zagreba, Galerija Umjetnost osmijeha, Družba Braća Hrvatskog Zmaja, Kazalište Mala scena, prostor mjesnog odbora Gornji grad, ulice, trgovi i parkovi Gornjega grada, prostori su gdje će se održavati edukativni, holistički i umjetnički sadržaji, kroz koje će se svojim sugrađanima i susjedima predstaviti kiparica Alana Kajfež, profesorica Sanda Jelenski, muzikolozi Nada Bezić, Ivan Živanović, Nina Pogorelić i Lucija Rücker, glumci Bojana Gregorić Vejzović, Ana Pogorelić, Buga Marija Šimić, Vid Ćosić, Filip Sever, Hana Kunić i Luka Šatara, pijanisti Danijela Petrić i Danijel Detoni, mladi glazbenici Paula Novosel i Adam Horvat, viša kustosica Zrinka Jelčić te psihologinja Dina Ivan, svi vezani uz Gornji grad življenjem i/ili radom, svi s jednim ciljem – zajedništvo.

Foto: Muzej grada Zagreba

“U vremenu kada ni prve susjede na poznajemo, samo ponekad izmijenimo pokoju rečenicu o potresu, plavim vrećicama i rasporedu odnošenja smeća, s pritajenim posljedicama pandemije, zaiskrila je jedna luč – Posebni Javni poziv za financiranje programa Kulture i umjetnosti u zajednici Grada Zagreba, koji nam je omogućio da djelujemo za zajednicu, da priredimo program koji će nas okupiti, povezati i ispuniti”, poručuju iz Muzeja Grada Zagreba.

Pogledajte program:

Foto: Muzej grada Zagreba

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.