Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
MAĐARSKI SLANI ROLAT KOJI SE NE PEČE: Ne može se riječima opisati, to se mora probati!
Na YouTube kanalu Domaći kuhar objavljen je recept za Mađarski slani rolat koji se ne peče. Na prvu nas je privukao izgledom jer podsjeća na francusku salatu, a kao što ćete vidjeti i po okusu su dosta slična jela.
Provjerili smo i komentare onih koji su rolat kušali i možemo reći da se slažu s nama da je riječ o izrazito ukusnom jelu, koje izgleda vrlo efektno. “Ne može se riječima opisati, to se mora probati”, komentirao je jedan od pratitelja.
Sastojci:
1kg povrća za francusku salatu
30g želatina
15 žlica vode
7 žlica majoneze
3 žlice kiselog vrhnja
50g kiselih krastavaca
sok od jednog limuna
Priprema:
Skuhati povrće i posoliti. Razmutiti želatinu sa vodom u kojoj smo kuhali povrće ili običnom vodom i ostaviti 10 minuta da odstoji.
Rastopiti želatinu na pari. Izmiješati majonezu sa kiselim vrhnjem i postepeno dodavati u želatinu. Dobivenu smjesu istresti u povrće. Povrće nije potrebno skroz hladiti prije nego sjedinite sa želatinom.
Istresti u kalup u koji smo stavili prozirnu foliju. Istresti prvo pola smjese pa poredati kuhana jaja a zatim istresti preostali dio smjese.
Ostaviti da se ohladi u hladnjaku najmanje 2-3 sata.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle