Foto: Instagram

‘LOVA DO KROVA’ Bivša HRT-ovka ima dvije firme, zarađuje više od Doris Pinčić: Nećete vjerovati koliko je ‘utržila’ prošle godine

Autor: Dnevno.hr/F. P.

Nekoć je bila jedno od najpoznatijih lica državne televizije, a HRT je napustila prije tri godine. Na Prisavlju gdje je bila u punom radnom odnosu Nevena Rendeli Vejzović radila je čak trinaest godina, a čini se da nema razloga požaliti odluku o odlasku s televizije. Naime, danas zarađuje mnogo veće iznose od jedne prosječne televizijske plaće.

Ova Zagrepčanka dalmatinskih korijena vlasnica je dviju tvrtki – ‘Dobar kadar‘ osnovan je 2018., a ‘Prime time komunikacije‘ 2020. godine. Obje firme nalaze se na istoj adresi u Zagrebu, Prilaz Gjure Deželića 76, a Nevena je jedina zaposlenica i direktorica.

Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Prema podacima Poslovne.hr, tvrtka ‘Dobar kadar’ je u 2022. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 112.983,74 eura što predstavlja relativnu promjenu od 10.359,54 eura u odnosu na prethodno razdoblje kada je tvrtka ostvarila prihode u iznosu od 102.624,20 eura. Neto rezultat poslovanja u 2022. bio je 48.059,06 eura.


Njena druga tvrtka, ‘Prime time komunikacije’, prošle godine zaradila je 271.198,09 eura što predstavlja relativnu promjenu od 163.185,61 eura u odnosu na 2021. kada je ostvarila ukupne  prihode u iznosu od 108.012,48 eura. Neto rezultat poslovanja u 2022. iznosio je 61.652,80 eura.

Nedavno se pisalo i o zaradi Doris Pinčić, čija tvrtka DPR je prošle godine ostvarila ukupni prihod u iznosu od 185.673,90 eura, dok je neto rezultat poslovanja bio 43.537,20 eura. Iz navedenih podatala jasno je vidljivo da je razlika u zaradi između Nevene i Doris gotovo dvostruko viša.

Nevena je razloge za odlazak s HRT-a svojedobno otkrila Večernjem listu, rekavši: “Dobro sam o svemu promislila i shvatila da se nakon dvije godine rodiljskog dopusta ne mogu vratiti na posao na kojem sam već radila sve. Naravno da je i motivacija splasnula zbog potplaćenosti i načina rada na HRT-u. Nije bilo zle krvi, ali jasno vam je da nitko ne odlazi od tamo gdje je sretan. Nedostatak meritokracije i opravdanja za status quo s nadolazećom sistematizacijom (koja stiže već desetak godina) rezultirale su sveopćim nezadovoljstvom i nije čudno da ljudi odlaze i traže svoje mjesto negdje drugdje.”

Autor:Dnevno.hr/F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.