Foto: Pixabay

LJUDI SU ODUŠEVLJENI TOČNOŠĆU! Riješite ovaj test osobnosti i saznajte jeste li ekstremni, čudni, borbeni, strastveni…

Autor: M.M.

Skrivenu stranu osobnosti rijetko prepoznajemo u svijetu u kojem živimo, no ona je uvijek tu nas definira i u naizgled neznačajnim radnjama. Stoga, riješite ova psiho-test zabavnog karaktera poslije kojeg možete otkriti poneku naznaku skrivene osobnosti, a možda i nešto više od toga. Provjerite!

Svatko od nas ima svoju skrivenu osobnost koja se različitim intenzitetom odražava kroz naše postupke. Ta osobnost je uvijek tu i ostavlja potpis na svemu što radimo. Svatko od nas ima svoj talent, a nešto što bi neki smatrali slabošću ili pretjeranom predanošću detaljima u biti je dio osobnosti koji krase samo tu osobu. U području psihologije postoje načini kako utvrditi naše nesvjesne mehanizme, no nešto ni sami ne vjerujemo u neku svoju osobnost dok nas veći broj osoba ne upozori da nas je ta osobina potpuno preuzela.

Skrivenu stranu osobnosti rijetko prepoznajemo u svijetu u kojem živimo, no ona je uvijek tu da nas definira i u naizgled neznačajnim radnjama.

Stoga, riješite ovaj psiho-test zabavnog karaktera poslije kojeg možete otkriti poneku naznaku skrivene osobnosti, a možda i nešto više od toga, piše Pomirenje.

POSTUPAK RJEŠAVANJA:

Odaberite jedan od četiri ponuđena odgovora koja se najviše uklapa u vaš stav i profil. Na kraju, pogledajte rezultate testa.

PITANJA:




1. Progoni vas strašna noćna mora i naglo se budite iz sna jer:

a) Gorite u strašnoj vatri ili plamenu.
b) Padate s nepregledne visine i propadate u beskraj ili tamu.
c) Progoni vas neprijatelj.
d) Utapate se.

2. Vaš sugovornik iznio je stav s kojim se ne slažete. Kako reagirate:




a) Šutke klimate glavom.
b) Promijenit ćete temu.
c) Otvoreno ćete mu se suprotstaviti.
d) Uvjerit ćete ga u suprotno.

3. Za rođendan vam obično daruju:

a) Privjesak za ključeve.
b) Sat.
c) Šešir ili kapu.
d) Parfem.

4. Ponuđene su četiri stvari, koju ćete odabrati:

a) Stari novčić.
b) Pješčani sat.
c) Svjetiljku.
d) Starinski ključ.

5. Da možete kazniti svog najgoreg neprijatelja vjerojatno biste ga:

a) Poslali u samostan.
b) Oduzeli mu ono sto najviše voli.
c) Mučili ga spravama za mučenje.
d) Osudili ga na vječnu samoću.

6. Osjećali biste se potpuno bespomoćno:

a) Da je oko vas beskrajna tama.
b) Da ostanete potpuno nepokretni.
c) Da te neko zatvori u tamnicu iz kojeg nema izlaza.
d) Da ostanete sami na svijetu.

7. Dobili ste priliku izabrati jednu želju. Koja je to:

a) Kompletnu i savršenu promjenu izgleda.
b) Putovanje kroz vrijeme.
c) Beskrajnu mladost.
d) Mudrost.

8. Vaša neostvarena fantazija je:

a) Imati moć i biti na vrhu svijeta.
b) Postati uvaženi iluzionist.
c) Po potrebi biti nevidljiv.
d) Imati krila.

9. Povremeno osjećate strah od:
a) Neuspjeha i nemoći.
b) Gubitka i siromaštva.
c) Izdaje i prevare.
d) Samoće i bolesti.

10. Želite se opustiti uz dobar film. Što ćete izabrati:

a) Akcijski ili erotski.
b) Komediju ili mjuzikl.
c) Naučno fantastični.
d) Psihološku dramu ili ljubavni.

RJEŠENJA:

Pretežito odgovor “a”: Društvena pčelica

Vaša najveća životna radost krije se u drugim ljudima i u odnosu sa njima; kroz njihove postupke, ponašanje i djelovanje. Pokreće vas velika strast, osjećaj i uživanje u životu. Bez obzira što uglavnom ostavljate dojam snažne osobe u osnovi vi ne možete bez drugih. Težite ka ekstremima, dozvoljavate drugima da vas usreće, ali također i da vas razočaraju i povrijede. Za vas je život vrtuljak u kojem faktor iskustva nema velik utjecaj. Ponekad hodate po “tankoj liniji” između radosti i tuge, sreće i nesreće, konstruktivnog i destruktivnog … Vama je važno kretati se i ići dalje. U suštini slabiji ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Ponekad se ne znate zaustaviti u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka fiksacijama.

Pretežito odgovor “b”: Istraživač

Vi imate naglašenu potrebu istraživati svijet oko sebe, ali prvenstveno zbog sebe. Užitak, radost i sreću dijelite s drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili “nagradu”. Vrlo ste uporni u svojim namjerama i gotovo uvijek pronalazite način ili opravdanje da ostvarite svoje ciljeve. Ukoliko ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, tražite način da, poput biznismena, “kompenzirate gubitak” i potisnete svoju slabost. Učite iz svojih iskustava, ali ponekad zbog skrivene slabosti znate popustite pred novim izazovom. U suštini jači ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Drugi su vam potrebni da biste znali stati u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost k različitim sublimacijama.

Pretežito odgovor “c”: Umjetnik

Vi već na prvi pogled ostavljate dojam kroz neobičan stil ponašanja. Privlače Vas nesvakidašnje situacije, ekstremi, ponekad želite preskočiti pravila ili “postavljene granice”. Nesvjesno funkcionirate po principu: kada je dobro vama – dobro je i drugima, kada je lose vama – drugima je još gore. Imate zavidnu energiju, ali nije vam lako kontrolirati je. Pokreće vas mogućnost za radost, užitak, i sreću. Vaša unutarnja težnja za promjenom jača je od potrebe da se skrasite. Kada ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, činite sve što je potrebno da eliminirate neugodan osjećaj. Učite na svojim greškama i realno gledate na svijet oko sebe. Prekidi, odricanje i kažnjavanje su cijena koju plaćate ili naplaćujete za različite propuste. U suštini slabiji ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima. Imate sklonost različitim opsesijama.

Pretežito odgovor “d”: Emotivni borac

Kod vas je naglašena iznimna maštovitost i emotivnost, ali upravo ta duboka emotivnost predstavlja i vašu najslabiju stranu. Ukoliko svoju energiju usmjeravate k afirmaciji i zadovoljstvu, ukoliko imate harmoničan odnos sa drugima vi predstavljate beskrajni izvor radosti. Ali, ako doživite razočarenje, bol i patnju okrećete se od drugih i postajete skloni (samo)kažnjavanju. Vjerujete u razvijanje svoje osobnosti i u potragu za savršenstvom. U suštini jači ste od onog kako se predstavljate okolini i drugima, samo toga niste svjesni. Imate sjajan instinkt za samoodržanjem, odličan instinkt za opasnost ili nevolju. Kad se nađete u neugodnoj situaciji, a u njoj se nalazite jer ste tražili novi izazov, iskustvo ili čak nešto nemoguće., vrlo brzo se snađete. Znate se zaustaviti u kritičnom trenutku, a ako želite znate zaustaviti i druge. Imate naglašenu sklonost sanjarenju.

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.