LJUBITELJI ČOKOLADE, OVO JE ZA VAS: Sočna čokoladna torta koju morate isprobati!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Sočna čokoladna torta idealan je desert za sve ljubitelje čokolade, svakako ju vrijedi isprobati!

Sastojci za tijesto:

4 žumanjka
25 dag šećera
2 žlice kakaa
20 dag brašna
2 dl mlijeka
1 prašak za pecivo

1 šalica (za crnu kavu) ulja
Sastojci za nadjev:
4 bjelanjka
20 dag šećera
½ dl vode
Sastojci za glazuru:
čokolada

Priprema:

Izmiješajte žumanjke, šećer i kakao, dodajte naizmjence mlijeko i brašno s praškom za pecivo. Na kraju postupno umiješajte ulje. Smjesu stavite u namazan i pobrašnjen kalup za tortu i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185 stupnjeva.
Za nadjev bjelanjke istucite sa 10 dag šećera u čvrst snijeg. Posebno kuhajte 10 dag šećera s vodom tako dugo dok smjesa ne teče u niti i zatim vruće nalijevajte polagano u istučeni snijeg, pa još kratko tucite. Ohlađenu tortu razrežite po sredini, premažite nadjevom i prelijte glazurom.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.