FOTO: Facebook / Muzej čokolade

LJETNE VEČERI U MUZEJU ČOKOLADE: U petak kreće dugoočekivana radionica ‘Male tajne rada s čokoladom’

Autor: Ines Brežnjak

Pred kraj tjedna, hrvatsku metropolu čekaju dvije poprilično ‘slatke’ večeri. Naime, u petak i subotu, 10. i 11. srpnja održat će se Ljetne večeri u Muzeju čokolade Zagreb, koji se nalazi u Varšavskoj  ulici 5.

Posjetiteljima koji su svojim ljetnim izlascima dodati nešto slatko, ova manifestacija nudi da uz kupljenu kartu iskoriste priliku za gratis stručno vodstvo, u petak 19:15, 20:30 i 21:30 te subotu 20:30 i 21:30. Osim toga, u petak, 10. srpnja u 18:00 starta dugoočekivana radionica “Male tajne rada s čokoladom” na kojoj će zainteresirani posjetitelji u grupama od svega četvero ljudi naučiti kako napraviti čokoladne školjkice za praline i ispravno ih napuniti i zatvoriti, kako od kuverture dobiti čokoladnu pločicu te još par malih tajni velikih čokolatijera.

Za ovu priliku, Muzej čokolade Zagreb bit će otvoren do 23:00 sata.

“Svjesni smo da je doživljaj Muzeja čokolade puno bogatiji i sadržajniji u pratnji naših kustosa pa smo uz već poznate „Šetnje utorkom“ kroz cijeli lipanj svaki dan u 19 sati imali akciju besplatnog stručnog vodstva za građanstvo. Interes posjetitelja potvrdio nam je da s takvim akcijama trebamo nastaviti tako da smo odlučili ovaj petak i subotu ponuditi dvije vođene ture u nešto kasnijim terminima kako bi ljudi mogli odmah nakon uživanja u Muzeju produžiti dalje u svoje izlaske. Osim toga, poslušali smo i želje naših posjetitelja koji su se htjeli okušati u čokolatijerstvu te smo za njih osmislili posebnu radionicu na kojoj će sami izrađivati pločicu čokolade i praline”, kazala je osnivačica i vlasnica Muzeja Ružica Božić Cerovac .

Osim što ćete u Muzeju čokolade Zagreb saznati da je čokolada 97 % svoje povijesti bila napitak, da su je djeca počela konzumirati tek u vremenu industrijske revolucije te da se u vremenu baroka vjerovalo da čokolada liječi neke teške bolesti, dobro ćete se i zabaviti glumeći velikog astečkog poglavicu Montezumu II, damu s dvora ili vozeći bicikl koji pokreće tvornicu čokolade.

Sve ćete to popratiti gorkim i slatkim okusima krute i tekuće čokolade u šetnji kroz dugu i bogatu povijest omiljene slastice. Budući da se u Muzeju degustira čak devet vrsta čokolade, organizatori pozivaju posjetitelje da ostave nešto ‘mjesta’ za desert nakon lagane ljetne večere.

Ovo su najsočnije ‘mokre’ kocke od čokolade koje ćete ikad probati: Tako brzo, jednostavno i bez vaganja!




 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.