Zašto ne odabrati frajera iz kataloga, ako to možete?

Autor: dnevno.hr

Postoji li opravdan razlog da žena u 2011. godini bude single, ako to ne želi? Ne zapitate li se ponekad kako to da sve vaše manje lijepe prijateljice i poznanice imaju dečke, a vi još uvijek tražite ili čekate da budete pronađene?

Ako ste jedna od onih koja se opravdava obvezama i nedostatkom vremena, zapitajte se kada ćete imati vremena za ljubav i seks. Odgovor je uvijek isti; sada ili nikada! Ako ne učinite nešto u svojim tridesetima, još su manji izgledi da ćete biti proaktivni u četrdesetima, pedesetima…

Za razliku od vaših majki i baka, vi ste u prednosti. Društvo je permisivnije, žene su slobodnije, a internet je sve ono o čemu su žene stoljećima sanjale. Postoji li još način da iz topline svojega doma, bez šminkanja, depiliranja i uređivanja pregledate na tisuće muškaraca i odaberete onoga pravoga? Ima li lakšeg načina da zadovoljite svoju potrebu za flertom, podignete ego ili samo ubijete vrijeme u ugodnom razgovoru? To smo i mislili. A katalozi muškaraca su svugdje oko vas, počevši od stranica za dogovaranje spojeva, preko foruma, blogova pa do portala na kojima možete komentirati članke i razmjenjivati mišljenja.

Ako ste dovoljno pametne, minimalni ulozi, mudro odigrani, mogu vam donijeti dobitak: muškarca s kojim ćete biti zadovoljne i zadovoljene. Možda to neće biti muškarac za cijeli život, no društveni obrasci se mijenjaju, a život, htjeli mi to priznati ili ne, postaje predugačak za jednu ljubav, piše portal za sklapanje poznanstava HocuSpoj.com.

Baš kao i u stvarnom svijetu, udvaranje preko interneta vas može ponijeti u krivom smjeru. Ako ste čvrsto odlučili prekinuti period samoće, bilo da tražite ljubav ili samo seks, morate imati plan koji, dakako, ne isključuje srce. Vaš ljubavni život nije nevažna stvar pa mu tako trebate i pristupiti.

Kako odabrati frajera iz kataloga, kad već možete

Za početak si osigurajte vrijeme kojega ćete svakoga dana provesti u on-line komunikaciji s muškarcima. Neka to ne bude više od pola sata, ali neka bude svakodnevno. Nikada to nemojte raditi na poslu. Šef neće blagonaklono gledati na vaše aktivnosti, a izgubite li kontrolu nad uloženim vremenom, mogli biste se suočiti s gomilom radnih zaostataka.

Neka komunikacija s potencijalnim udvaračima bude lagana i bez pretjeranog filozofiranja. Njegova prva poruka pokazuje u koju ga ladicu trebate staviti. Ako vam pošalje samo „Ćao“, ili mig, jasno je da se ne radi o ozbiljnom kandidatu. On je tu samo zbog viška vremena. U komunikaciju ne ulaže napor i nije materijal za nastavak. Takva poruka uopće ne zaslužuje vaš odgovor.




Pošalje li vam pristojnu poruku, a nema slike u svojem profilu, odgovorite mu da biste rado vidjeli njegovu fotografiju. Samo to. Ne biste vjerovali koliko muškaraca isti tekst poruke šalje na desetine ženskih adresa po sistemu „ako prođe, prođe“. Ako vam ne pokaže sliku, za to vjerojatno postoji razlog. Ako vam udovolji, izbjegnite komentirati njegov izgled i lijepo zahvalite na poslanoj slici. To je trenutak u kojem možete odgovoriti na poruku koju vam je ranije poslao.

Iako je danas lako vidjeti tko je gledao čiji profil, nemojte mu dati do znanja da ste ga pročitali. Uostalom, previše udvarača imate da biste zapamtili njihove podatke, zar ne?

Ne započinje dublje razgovore temeljem njegovih podataka iz profila. Vidjeli ste da je razveden? Ima djecu? U ovom trenutku vas ne zanima zašto ga je žena napustila i kolika su mu djeca. Naravno, pređe li vaša komunikacija u ozbiljniju fazu, odgovori na ova pitanja će vam biti neophodni. Nemojte ga pitati čime se bavi, kao ni to koliki mu je prihod. Sve nas to zanima, ali samo jednoj skupini žena je to prioritetna tema. Dopustite mu da postavi nekoliko laganih pitanja o vama.




Ako vam nije odgovorio na poruku, ne šaljite drugu. Izgledi da nije pročitao prvu poruku su minimalni. Ne obuzdate li se u ovoj fazi, službeno ćete od lovine postati lovac na muškarca.

Ako vaš plan izazove bijes ili negodovanje s druge strane, ako dobijete poruku u kojoj vam kaže da ste preškrti na riječima, neiskreni ili da ga povlačite za nos; takvu poruku obrišite i zaboravite njenog autora. S druge strane, ako vam muškarac ljubazno napiše da bi htio saznati više o vama, odajte mu nekoliko trivijalnosti iz vašeg života. Primjerice, recite mu koji su vam hobiji ili koje serije rado gledate.

Iako Ellen Fein i Sherrie Shneider, autorice knjige The Rules for Online Dating: Capturing the Heart of Mr. Right in Cyberspace, savjetuju da puna tri mjeseca ne pokrećete razgovore, već samo odgovarate na njegove poruke, usudimo se reći da bi taj period trebao biti kraći. S druge strane, slažemo se s njihovim savjetom kako biste trebali zanemariti poruke u kojima vam govori da ste slatke, lijepe ili privlačne. To je tema koja ne poziva na razmjenu mišljenja i svojevrsna je stupica koja vam može srušiti plan.

U konverzaciji izbjegavajte riječi i sintagme: srodna duša, obveze, strah od obveza, dugoročni planovi, bivši dečko, bivši suprug, brak, veza, intimnost i prošla veza. Također nemojte govoriti o seksu ili igranju igrica. Na primjer, nemojte naglašavati da ste iskreni i da niste jedna od onih koje igraju igrice s drugima.

Prođe li vaš internetski udvarač sve razine ovoga plana, vrijeme je da uključiti srce i zapitate se što od njega očekujete. Želite li ljubav ili ćete se zadovoljiti samo druženjem, možda seksom? Vaši će daljnji koraci ovisiti o odgovoru na ovo pitanje. No to je sasvim druga priča, zar ne?

Izvor: Hocuspoj.com

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.