video grab

VIDEO: Premijera žvakače gume koja mijenja okus

Autor: dnevno.hr

Ideja o gumi za žvakanje koja mijenja okuse pojavljivala se već ranije u filmovima 'Matrix' i 'Willy Wonka and the Chocolate Factory' gdje specijalna guma zamjenjuje cijeli obrok.

Dosada viđena samo na filmu, žvakaća guma koja mijenja okuse postala je stvarnost. Ideja je zaživjela u Strideu, poznatom brandu Kraft Foodsa, a trenutno je dostupna u dva okusa, Berry-to-mint i Citrus-to-mint.

Ideja o gumi za žvakanje koja mijenja okuse pojavljivala se već ranije u filmovima ‘Matrix’ i ‘Willy Wonka and the Chocolate Factory’ gdje specijalna guma zamjenjuje cijeli obrok. Tako žvačući Wonkinu kaugumu, prvo osjećamo okus juhe od rajčice, zatim pečenu govedinu, a na kraju pitu od borovnice.

Sada će, na oduševljenje najmlađih, višeokusna žvakača guma zauzeti svoje mjesto na policama trgovina.

Reklame za ovaj neobični slatkiš snimane su u maniri ‘Matrix’ filmova, ‘Jackassa’ i britanske serije ‘The Office’. U jednoj tako grupa ljudi preko monitora iz jedne sobe gleda ispitanike u drugoj prostoriji kako različito reagiraju na promjene okusa žvakaće gume, dok u drugoj čovjek hodajući ulicom ispljune kaugumu na pločnik, a u tom trenutku zaustavlja se kombi iz kojeg istrčavaju istraživači i pokupe ju za njim.

Druga perspektiva utjecaja na potrošače

– Reklame za žvakaće gume bez šećera naglašavaju svjež dah, čišće i jače zube, no u našim reklamama takve poruke nisu bitne jer ciljamo na publiku tinejdžera i gamera – objašnjava Gary Osifchin, direktor Strideovog marketinga, dodajući da ‘mlađi potrošači ne žvaču iz funkcionalnih razloga, već emotivnih’.

Na tržištu žvakaćih guma vrijednom 2.2 milijarde dolara, Stride se nalazi na četvrtom mjestu najprodavanijih brendova, te sa udjelom od 8.9 posto prihodi 200 milijuna dolara godišnje. Glavni konkurent Strideu je Wrigley’s 5 gum, koji se na tržištu pojavio 2007, piše The New York Times.

U spotu za Wrigleyjevu ‘5’, premijerno najavljenu za 17. svibnja, dvije žene i muškarac sjede jedno pored drugog dok se velika mehanička tvorevina pojavljuje pred njima. Jedna žena u amorfnom će obliku vidjeti cvijet, druga jastreba, dok će muškarac u istoj tvorevini vidjeti hobotnicu. Ova reklama, podsjećajući na Matrix, ukazuje na višestrukost okusa nove kaugume.

– U spotu je sve posvećeno stvaranju te duboke emocionalne veze s konzumentima koji se osjećaju kao da su na putovanju – kaže Paul Chibe, potpredsjednik U.S. odjela za gumu i mentu Wrigleyja.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.