VIDEO: Neuspjela cirkuska točka, akrobat pao s ‘kola smrti’

Autor: I.J.

Jedan od akrobata je stajao na vrhu konstrukcije visoke oko desetak metara, a zbog pucanja užeta izgubio je ravnotežu. Pad je bio neizbježan.

Jedan od gledatelja je htio snimiti atraktivnu cirkusku točku, no snimio je nešto sasvim drugačije. Iako godinama uvježbavaju svoje nastupe kojima oduševljavaju publiku, nezgode se ipak događaju i cirkuskim akrobatima. Međutim, u ovom slučaju nije kriv ljudski element, nego oprema.

U ruskom mjestu Krasnodar, dvojica akrobata su se spremala izvesti svoju točku na spravi poznatoj i kao ‘Kolo Smrti’, a zbog onoga što se dogodilo, naprava je umalo opravdala svoj naziv. Neposredno prije nego što su krenuli s izvođenjem, jedno od užadi kojom je pričvršćeno za šator je puklo i iznenada zaljuljalo čitavu konstrukciju. Jedan od akrobata je stajao na vrhu konstrukcije visoke oko desetak metara, a zbog pucanja užeta izgubio je ravnotežu. Pad je bio neizbježan.

Događaj je ostavio publiku bez daha, a unesrećenom akrobatu su kolege odmah priskočile upomoć. Zadobivene ozlijede uključuju višestruke prijelome na rukama, zapešćima, ramenima i rebrima, a kako je došlo do nesretnog događaja pogledajte u priloženom videu.

Autor:I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.