VIDEO: Kao u filmu ‘Terminal’; Španjolac već dva mjeseca živi u čileanskoj zračnoj luci

Autor: M.P.Š.

Radnici na aerodromu kažu kako ima dnevnu rutinu - skuplja napuštena kolica za prtljagu pa ih vraća natrag na mjesto, kako bi povratio kovanice od kaucije. Skuplja hranu iz koševa za smeće i opuške od cigareta koji se još uvijek mogu popušiti do kraja, a po noći nađe ‘mirni kutak’ u kojem prespava.

Poput lika kojeg je u filmu Terminal utjelovio Tom Hanks, Španjolac Rodrigo Ben-Azul postao je stalni stanovnik aerodroma.

Prije više od dva mjeseca, Ben-Azul otputovao je u Čile kako bi ‘razriješio svađu’ s članovima obitelji koji tamo žive. No, nakon što nije uspio izgladiti stvari s obitelji, vratio se natrag na terminal aerodroma u Santiagu, i sad već osam tjedana čeka da mu rodbina iz Španjolske pošalje novac kako bi se mogao vratiti u Španjolsku, piše Huffington Post.

Radnici na aerodromu kažu kako ima dnevnu rutinu – skuplja napuštena kolica za prtljagu pa ih vraća natrag na mjesto, kako bi povratio kovanice od kaucije. Skuplja hranu iz koševa za smeće i opuške od cigareta koji se još uvijek mogu popušiti do kraja, a po noći nađe ‘mirni kutak’ u kojem prespava.

Ostatak dana luta aerodromom, sa svojom prtljagom, sunčanim naočalama na očima i slušalicama u ušima.

Apsolutni rekorder života na aerodromu je, ipak, iranski izbjeglica Mehran Karimi Nasseri, koji je 17 godina živio na terminalu broj jedan Charles de Gaulle međunarodnog aerodroma u Parizu između 1988. i 2006., a čija je priča poslužila kao inspiracija za film ‘Terminal’.

Nasseri je također stalno šetao po terminalu sa svojom prtljagom, i provodio je vrijeme čitajući, pišući svoj dnevnik, i učeći ekonomiju. Zaposlenici aerodroma davali su mu hranu i novine, a o godinama provedenim na terminalu napisao je i knjigu ‘Čovjek s terminala'.

U prosincu su pak kružile priče o jednoj grčkoj obitelji koja je nastojala pobjeći iz zemlje zbog financijske krize pa su tako u minhenskoj zračnoj luci proveli više od šest mjeseci.




Autor:M.P.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.