VIDEO/FOTO: Grablje i plaža već su 12 godina oruđe za spektakularnu umjetnost Jima Denevana

Autor: P.R.

Denevan je znatno unaprijedio tehniku od svoga prvog projekta, a cjelovit opus neobičnog umjetnika procjenjuje se na 600 pješčanih crteža uglavnom napravljenih na plažama.

Kada na rame stavi komad drveta i bosonog krene put pješčanih plaža, umjetnik Jim Denevan itekako je svjestan da njegova umjetnost neće dugo potrajati. Ipak, svoje 12 godišnje iskustvo stvaranja spektakularnih prikaza na pustinjskim i površnima plaža ne bi mijenjao ni za što.

U njegovo stvaralaštvo ubrajaju se spiralni dizajni na površini od pet kilometara na slanoj pustoši Black Rock u Nevadi. Više od 160 kilometara 47-godišnji umjetnik prohodao je kako bi napravio savršeno oblikovane geometrijske obrise koristeći samo alat za uređivanje vrta i drvene štapove. Projekt je bio gotov za devet dana.

Denevan je znatno unaprijedio tehniku od svoga prvog projekta, ribe u pijesku duge 3.7 m. Koristeći grablje unaprijedio je teksturu, ali i raznolikost svojih radova. Cjelovit opus neobičnog umjetnika procjenjuje se na 600 pješčanih crteža uglavnom napravljenih na plažama.

Umjetnički opus Jima Denevana možete pogledati ovdje.




Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.