You Tube

VIDEO: Farmington, Maine: Žene u toplesu hodale ulicama grada

Autor: dnevno.hr

Nesvakidašnja, oku ugodna, pojava golih grudi na ulici okupila je brojne znatiželjnike i foto amatere, a također je znatno usporila i lokalni promet.

Dvadesetero muškaraca i žena u Farmingtonu, Maine prošetali su u toplesu u petak središtem grada. Cilj manifestacije bilo je ukazivanje na ravnopravnost žena u odnosu na muškarce po pitanju skidanja majici u javnosti.

Nesvakidašnja, oku ugodna, pojava golih grudi na ulici okupila je brojne znatiželjnike i foto amatere, a također je znatno usporila i lokalni promet. Poneki pogrdni komentar i pogledi puni požude nisu uspjeli smesti obnažene prosvjednike da proklamiraju svoja uvjerenja.

– Uopće me ne smeta što ljudi gledaju. Žene bi trebale moći hodati ulicom kako žele – komentira Frances Smith iz Farmingtona.

Ovaj nagi protest organizirala je Andrea Simoneau (22), studentica farmingtonskog Sveučilišta, koja je u susretima ove vrste već sudjelovala u Portlandu ranije ovog mjeseca.

– Inspiriralo me, i oslobodilo ono što se u Portlandu pokušalo postići. Ovo je vezano za prava žena i jednakost. Ovo je Amerika i nemam se čega sramiti – objasnila je Simoneau.

Apel Republikanaca

Lokalni republikanski zakonodavci Lance Harvell i senator Walter Gooley primili su brojna pisma pritužbe zabrinutih građana. Odnose se, prije svega, na činjenicu da toples nije ilegalan u državi Maine, a prema tome bi se postojeći pritisak na žene da se ne skidaju u javnosti trebao primjeniti i na muški dio populacije. Problem je očit, nitko ne želi gledati kako policija privodi dječaka jer na školskom dvorištu igra košarku bez majice.

Svejedno, činjenica je da se zakon ove države o neprimjerenom razgolićavanju odnosi samo na genitalije, dok o dojkama nigdje nema riječi.

U svome apelu sveučilišnoj zajednici senator Gooley pozvao je na bolju edukaciju mladih o moralnosti koja se krši obnažanjem u javnosti, te poručio da se ovakvim ponašanjem gubi dostojanstvo zajednice, ali i nas samih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.