Foto:Damir Spehar/PIXSELL

VAKULA KROZ RIMU RAZOTKRIO NADOLAZEĆU ZIMU: Hoće li nam topla odjeća biti dovoljna?

Autor: T. Š.

Meteorolog Zoran Vakula (51) predstavio je pjesničku zbirku ‘Rimovane prognoze u doba koronaviroze‘ koja je nastala zbog poticaja njegova prerano preminulog prijatelja Dalibora Sokolića koji ga je bodrio da svakodnevno piše i objavljuje prognoze u rimi, otkrio je za Gloriju.

“Kad je čuo da pišem rime – oduševio se i nagovarao me da ih objavljujem na društvenim mrežama, ali kako ih ja ne koristim, tjerao me da mu svakodnevno šaljem kako bi ih on mogao objaviti uz naslov ‘Vakula je rek’o’. Želio je čak da snimam kratka videa s najavom prognoze svakog dana, ali to mi je bilo odviše. Nakon njegovog odlaska s objavama je nastavila njegova supruga Suzana Pardačer, s kojom sam se dogovorio da posljednja svakodnevna meteoprognoza bude na Dalbačev rođendan – 1. koji smo obilježili nakon što nas je fizički napustio”, otkrio je Vakula.

Foto:Damir Spehar/PIXSELL

Sažete vremenske prognoze u stihu i rimi napisao je u proteklih godinu i pol dana kako bi dodatno promovirao vremensku prognozu i meteorologiju.

Vakula je progovorio i o privatnom životnu, pa je tako otkrio da mu je supruga velika potpora. Iako je pristala urediti njegovu prvu zbirku, kaže, ona je i njegov najveći kritičar. Što se kćeri Lune tiče, trudi se kaže ne pametovati.

“Trudim se biti prijatelj, ali mi često ‘pobjegne’ pa odviše pametujem. Srećom, sve manje. Ipak je ona punoljetna osoba, studentica prava puna samopouzdanja”

Foto:Damir Spehar/PIXSELL

Upitan kakva će nam biti nadolazeća zima, odgovorio je u rimi.

“Sve je vjerojatnije da će tijekom zime




ona barem povremeno opravdati ime.

A i da ćemo imati posla s koječime –

klimatske promjene “pobrkale” su režime.”




Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.