Foto: Instagram

Uz nekoliko trikova, postanite trendseterica koju će svi pitati za modni savjet

Autor: M.T.

Modna dizajnerica Kristina Burja, koja stoji iza Krie Designa, odala nam je tajne dobrog odijevanja koje će vrijediti tijekom prijelaznog vremena, te se pretočiti i na jesen. Kristina je poznata po podržavanju održive mode i ekologije, pa nam je u tom duhu odala svojih par trikova zbog kojih će nam biti zahvalan budžet, već pretrpani ormari, i majka Zemlja.

Za početak, možete li nam reći kakve modne trendove možemo očekivati početkom nadolazeće jeseni?

Ove jeseni nosit ćemo oversize blazer i kratke hlače, šik kombinacija koju možemo nositi u raznim prilikama samo mjenjajući obuću, od sandala do čizama ili čak tenisica… Bijela košulja, kožna jakna i dobar par traperica vječni je i najbolji trend za prijelazna razdoblja. Moja preporuka je statement ogrtač od neobične tkanine, poput jacquarda ili vune preko lagane haljine koju ste nosili i ovog ljeta, odjeća više nije ograničena sezonama, nosi se slojevito i ono što volite kad to poželite.

Možete li nam otkriti neke sočne detalje iz vaše slijedeće kolekcije za jesen 2021/2022? 

Nova kolekcija je uvijek iznenađenje, ali naše klijentice već su navikle da mogu očekivati nekoliko jakih komada koji će osvježiti svaku garderobu i koji se mogu kombinirati i nositi na razne načine.

Kakvi krojevi haljina će prevladavati na tržištu, te predviđate li hit boje koje će obilježiti ovu jesen? 

Ova jesen i zima osim već spomenutih odijela s kratkim i dugim hlačama,  označit će i povratak šljokica, kao i kolorita neobičnog za hladnija godišnja doba, npr. u limun i lavanda nijansama. Nosit će se midi suknje, pletenina te s druge strane kombine haljine od svile ili satena…u svakom slučaju slojevite, udobne i zavodljive kombinacije.




 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRIE (@kriedesign)




Možete li nam reći nešto više o nakitu i dodacima koji će obilježiti slijedeću sezonu? 

Nakit je naglašen, od lanaca i chokera te statement naušnica, do nježnih ogrlica u nizu, nakit je ono što plijeni pozornost.

Hoće li ove jeseni biti aktualne puffer jakne, te rafinirano pletivo kao što to mnogi prognoziraju? 

 3D ili 4D je jako popularan ne samo kod jakni već i kada pričamo o torbama, a čak i čizme dolaze sa puf reljefnom teksturom. To naravno ne mora značiti da u svoju garderobu moramo uključiti svaki aktualni trend, ali mekani pufasti jakna-kaput djeluje kao da se možemo utopiti u njegovoj mekoći i toplini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRIE (@kriedesign)

Što mislite o isticanju loga na odjevnim komadima, u jako velikim dimenzijama? 

Nikako nisam ljubitelj takvih oznaka, pogotovo kada se ističu npr. na remenu i slično.  Smatram da stil nema veze s logotipom i da je to vrlo smiješna zabluda. Odjevni predmet sam za sebe treba pričati priču i izazvati našu pažnju da poželimo saznati o kojem brendu se radi…

 Za kraj, imate li modni savjet za sve shoppingholičarke i trendseterice koje vjerno iščekuju nadolazeću kolekciju?

‘Recycle, Reuse, Vintage’ – to je moj moto već godinama. Također treba ulagati u kvalitetu i odjeću koja nam dobro stoji, ne slijepo pratiti trendove i osvježiti ormar nekim vrijednim odjevnim predmetom, kreacijom koji će nas dugo činiti sretnima i dati osjećaj zadovoljstva i posebnosti dok ga nosimo.

Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.