Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uz ovih 8 savjeta izbjegnite plaćanje poreza na nekretnine!

Autor: T. P.

"Nek vam fasaderi naprave 3D fasadu s motivima bukove šume. Kad općinski pukovnik izađe na teren, neće ju skužiti. Nema kuće", savjetuje Krule

Jadranko Hodak, poznatiji kao Bloger Krule, na svojoj Facebook stranici napisao status u kojem je sažeo osam  točaka pomoću kojih se može izbjeći plaćanje poreza na nekretnine. Krule je u svojem tipičnom humorističnom tonu sugerirao javnosti da “sruše kuću i naprave iglu” ili “namontiraju kotače na kuću” kako bi li od nje napravili pokretninu i tako izbjegli plaćanje ozloglašenog poreza protiv kojega se do sada peticijom izjasnilo preko 120 000 hrvatskih građana i građanki.

Prenosimo njegove savjete:

U 8 točaka, kako izbjeći plaćanje poreza na nekretnine

1. Prepišite kuću na najmaloljetnije dijete. Kad prepišete, djeteta se sudski odreknite. Maloljetnici ne mogu plaćati porez.

2. Na ulazna vrata kuće okačite sliku Miki Mausa sa aureolom iznad glave. Kuću u općini prijavite kao vjerski objekt i osnujte novu vjeru – Mikimauslavci. Vjerski objekti oslobođeni su plaćanja poreza. Najveći blagdan vaše vjere biti će dan Svetog Šilje.

3. Na kuću montirajte kotače. Kad dođu ovi iz općine zaduženi za porez, recite im da to nije nekretnima nego pokretnina. Kao dokaz, sjedite u kuhinju za volan, upalite kuću i odvezite ju 100 metara dalje.

4. Nek vam fasaderi naprave 3D fasadu s motivima bukove šume. Kad općinski pukovnik izađe na teren, neće ju skužiti. Nema kuće.

5. Odite u katastar, nek vam daju točne granice parcele. Onda objavite rat Americi. Kad vam marinci upadnu u kuću, na balkonu izvjesite američku zastavu i bijele gaće sa smeđim uzorkom otraga, u znak kapitulacije. Hrvatski zakoni ne vrijede gdje su Amerikanci.

6. Srušite kuću i napravite iglu. Kad ovi dođu po porez, vi sa pingvinom na uzici izađite van i objasnite im da ste kao Eskim pošteđeni poreza. Pingvin nek cijelo vrijeme reži i trga srdelu.

7. Ogrnite se narančastom plahtom. Kad vam pozvone, otvorite vrata i objasnite im da ste vi Dalaj-Lama. Pričajte im o Tibetu. Kad je Dalaj Lama platio porez? – Nikad. Pa to vam govorim

8. Pitajte ih gdje su bili 91-e uz dodatak “p**** vam materina”.

Kruletovu šaljivu objavu do sada je lajkalo preko deset tisuća ljudi.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.