Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

TRI TAJANSTVENE DAME! Žene koje znaju sve tajne najmoćnijih hrvatskih političara

Autor: dnevno.hr

Hrvatski političari svoje bolje polovice nerijetko drže podalje od javnosti, pa se tako o suprugama najmoćnijih hrvatskih državnika ne zna previše. U medijima se ipak povremeno pojavljuje Sanja Musić Milanović, koja također nerado govori o svojem mužu, bivšem hrvatskom premijeru i aktualnom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Medije izbjegava otkako je, kao voditeljica Službe za promicanje zdravlja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, građanima savjetovala da jedu tanke šnite crnog kruha, nakon čega su je zasuli neugodnim komentarima. I baš je taj dio njezina života ono zbog čega i staje pred kamere, s obzirom na to da se kao epidemiologinja profilirala u stručnjakinju za promicanje pravilne prehrane. Milanovićeva supruga svojem je Zoranu ostala vjerna do danas, premda su se za njim vukli brojni tračevi, pa čak i priče o preljubu.

Na svojeg supruga iz sjene motri i Ana Maslać Plenković, bolja polovica aktualnog predsjednika Vlade, koja se s njime u javnosti pojavljuje izuzetno rijetko. I ona i Plenković silno se trude svoju privatnost držati podalje od javnosti. Plenkovići su roditelji dvoje djece, a devet godina mlađa pravnica Ana svojeg je supruga upoznala na radnome mjestu, dok je vodila Službu za pravne poslove i ljudske potencijale u Hrvatskom saboru, gdje je on bio zastupnik. Upoznali su se navodno preko zajedničkih prijatelja, a Plenković je navodno u to vrijeme slovio kao veliki šarmer. O Ani se zna da je tradicionalna vjernica hercegovačkih korijena rođena u Dubrovniku.

Sonja Jandroković supruga je predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića te uspješna oftalmologinja u zagrebačkom KBC-u Rebro, postala je i doktorica znanosti, a sve to držeći se podalje od javnosti. Inače, Milanović i Jandroković rodbinski su povezani upravo preko njegove supruge kojoj je Milanović rođak. A osim toga, životna priča gospođe Jandroković obiluje zanimljivostima. Rođena je u Pekingu, u obitelji diplomata, potom se s roditeljima seli Bugarsku, no u Zagrebu privodi kraju gimnaziju i Medicinski fakultet, a ljubav između ovoga para rodila se u Malinskoj na Krku, gdje još rado ljetuju. Jandroković je kao mladić bio sportaš, što se Sonji posebno svidjelo. Iz ljetne ljubavi rodila se ljubav za cijeli život, pa tako Jandrokovići imaju i troje djece.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.