Max Pixel

REZULTATI ISTRAŽIVANJA IZNENAĐUJU! Evo tko je bolji vozač: Mlađe ili starije dijete u obitelji?

Autor: A.P.

Čak 17% žena je priznalo da se tijekom vožnje šminka, dok 30% vozača koristi  mobitel za vrijeme vožnje.

Najstarije dijete u obitelji će obožavati brzu vožnju, dobivati kaznene bodove i novčane kazne zbog raznih prekršaja, navodi najnovije istraživanje. Dok su, s druge strane, mlađa djeca najsigurniji vozači.

Privilege Car Insurance” proveo je istraživanjem u kojem su provjeravali ponašanje tijekom vožnje kod 1.355 vozača. Rezultatima koje su dobili su otkrili da bi 89 posto starije braće i sestara vozilo brže od propisanog, a 47 posto bi učestalim pretjecanjem tijekom vožnje uznemiravalo ostale vozače, dok bi 46 posto vozilo srednjom trakom (sredinom puta), te na kraju 35 posto vozača bi napravilo prekršaj i platilo visoku novčanu kaznu.

Čak 17% žena je priznalo da se tijekom vožnje šminka, dok 30% vozača koristi  mobitel za vrijeme vožnje. U obitelji koja broji više članova (više od troje, četvoro

I u obitelji koja broji više članova (više od troje, četvoro, petoro…) ispostavilo se da su najmlađi najbolji vozači.

Ono što je posebno zanimljivo, istraživanje je otkrilo i da se izgovori za lošu vožnju kod starije i mlađe djece u obitelji razlikuju.

Naime, srednja i najmlađa djeca će najčešće okriviti ostale vozače za uznemiravanje na putu (28%), dok će najstariji govoriti kako je riječ o lošoj putanji (18%), posebno ako imaju dobar razlog za izgovor – kao što je npr. kašnjenje na posao.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.