Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

PROGLAŠENI POBJEDNICI 25. JUBILARNE VEČERNJAKOVE RUŽE: Pogledajte tko je osvojio najprestižnije nagrade

Autor: Dnevno

Na glamuroznoj ceremoniji u Hrvatskom narodnom kazalištu, 22.ožujka, najzaslužnijim pojedincima i ostvarenjima domaće javne scene dodijeljena je Večernjakova ruža.

Jubilarna 25. Večernjakova ruža potvrdila je da se radi o jednom od najglamuroznijih događaja godine, a kao i uvijek, okupili su se svi važni akteri hrvatske javne scene.

Glazbena, radijska i televizijska produkcija u protekloj je godini bila vrlo uspješna, a to je dokazalo do posljednjeg mjesta ispunjeno gledalište i napeta utrka u svih sedam kategorija. Naša medijska scena u 2018. godini ponudila je pregršt zanimljivih, zabavnih i kvalitetnih sadržaja, emisija, voditelja, glumaca i novih lica, što je dodatno otežalo zadatak žiriju Večernjakove ruže u odabiru nominiranih, ali presudnu odluku donijeli su, kao i uvijek, glasovi čitatelja Večernjeg lista.

Kroz bogat zabavni program, koji su dodatno začinili nastupi glazbenih zvijezda poput Josipe Lisac, Hladnog piva, Jacquesa Houdeka, Roka, Gibonnija, Maksima Mrvice te zbora Izvor provele su nas poznate „ruže“ voditeljskog zanata Barbara Kolar i Daniela Trbović. Iako je ovo prvi put da u ulozi voditeljica dijele istu pozornicu, zadatak su odradile vrhunski, kao što smo od njih dviju i navikli. Prezenteri, mnogi od njih i dobitnici Večernjakove ruže, do kraja su dobro odradili zadatak i držali gledateljstvo i nominirane u neizvjesnosti.

Tako je TV licem godine proglašena Damira Gregoret, dok je radijska osoba godine Vedran Car. TV glumačko ostvarenje godine je ono od Nives Ivanković, a u kategoriji glazbenik godine pobijedila je Nina Badrić. „A strana“ izabrana je za TV emisiju godine, dok je „Jutro bez cenzure“ radijska emisija godine. U kategoriji novo lice godine pobjedu je odnio Marko Braić. Uz ove kategorije po prvi puta, stručni žiri dodijelio je dvije dodatne Večernjakove ruže.

Onu za životno djelo Večernjakov žiri dodjelio je Oliveru Mlakaru, dok je zlatnu ružu osvojila Josipa Lisac. Večernjakova ruža slavno se rascvala davne 1994. godine kada se na medijskoj sceni pokazala potreba za nagradom u kojoj najbolje iz struke nominiraju kolege, a od tada do danas kriterij pri odabiru nominiranih ono je što su osobe u protekloj godini ostvarile, koliko je to bilo značajno za najširu javnost, a njihovo ukupno djelovanje mora biti kvalitetno i originalno u svom području. Finalna potvrda i nagrada po odabiru čitateljstva uvijek će ostati vjetar u leđa svim dobitnicima.

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.