Foto: Facebook

PREVRTALA VAZE NE BI LI NAŠLA KOJU LIPU ZA KRUH: Ivana Paradžiković progovorila o skromnom djetinjstvu

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Ivana Paradžiković, bivša urednica magazina Provjereno i trenutna urednica emisije Lice pravde koja se emitira na Una TV-u, prisjetila se svojeg skromnog djetinjastva te profesorice Geografije koja joj je značajno obilježila školske dane koje je provela u Kutini.

“Bila sam sedmi razred kada mi je, maloj neprilagođenoj izbjeglici, profesorica zemljopisa poklonila paketić pijeska iz pustinje. Najdragocjenija je to bila stvar koju sam posjedovala.

Živjeli smo u iznajmljenoj garsonijeri u Kutini. Nas pet plus pekinezer, hrčak, ribice, papagaj Pero. “Gdje čeljad nije bijesna kuća nije tijesna”, govorila bi mama. I doista, imali smo sve: bili smo živi, imali smo jedni druge, ali nismo imali para.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Paradžiković (@ivanaparadzikovic)




Ispod madraca, da ne propadnemo kada ga razvučemo, stavljali bi daske koje je tata ispilio od nekih vrata sa smetlišta. Navečer bismo fotelju dizali na ormar da možemo otvoriti kauč koji bi onda blokirao frižider, pa tko je jeo, jeo je, nema više do ujutro. Sjećam se i trenutaka kada za kruh prevrćemo vaze da nije neka lipa ostala možda slučajno.

Otići u pustinju bila je moja djetinja maštarija. Ovo je taj trenutak. Čista sreća. Da nikad ne zaboravim tko sam i koji sam put prevalila”, napisala je na društvenoj mreži Ivana koja je trenutno na odmoru u Jordanu.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivana Paradžiković (@ivanaparadzikovic)

U komentarima joj se javila profesorica koju je Ivanina objava duboko ganula.

“Uf… uvijek sam bila emotivac pa sada, naravno, jedva vidim tipkovnicu. Od tog doba proteklo je puno vode. Nema više mnogo toga od nabrojanog u tvom tekstu. Ostao je pijesak. Imam dojam da vrijeme promiče baš kao vrući pijesak kroz suhe dlanove. Uživajmo u malim srećicama! Pusa!”

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.