Pomoć supruzima: Narukvica koja upozorava da je žena u PMS-u

Autor: P.R.

Povez oko ruke dizajniran je tako da mjeru tjelesnu temperaturu žene tijekom mjesečnog ciklusa i zatim mijenja boju kada žena uđe u predmenstrualni ciklus.

‘Pomoć supruzima’ narukvica je koju je patentirao Karl Dorn, a muškarcima bi trebala poslužiti za bolje razumijevanje i suosjećanje sa ženama u ‘onim danima u mjesecu’ ili u najmanju ruku upozoriti ih na burna raspoloženja njihovih ‘polovica’.

Povez oko ruke dizajniran je tako da mjeru tjelesnu temperaturu žene tijekom mjesečnog ciklusa i zatim mijenja boju kada žena uđe u predmenstrualni ciklus. No, PMS narukvica trenutačno je prije ipak ideja nego izum i nisu zabilježeni slučajevi izrade prvog prototipa.

Dorn, 43-godišnjak iz Southenda svojim je izumom ušao u finale natjecanja za unosne ideje koje sponzorira milijunaš i koji je za najbolju spreman izdvojiti 10.000 funti.

Iako je sa svojom suprugom Claire u braku već 16 godina i ima dvoje djece, Dorn je na ideju došao u razgovoru sa svojim prijateljicama koje su mu se potužile na vlastite probleme.

Dorn se nada da će se proizvod u budućnosti prodavati za nekoliko funti, a planira ugraditi mali termometar koji će mjeriti tjelesnu temperaturu kod žena.

– Zapravo je riječ o tabu temi. Bio sam malo zabrinut prilikom iznošenja ideje u javnost, ali ako parovima može pomoći da se bolje razumiju i međusobno komuniciraju, onda to ne može biti loša stvar – rekao je Dorn koji će rezultate natjecanja za najbolju ideju saznati sljedeći mjesec.
Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.