Foto: sjever.hr

POMAŽEMO KOLINDI I PODRAVCI! Imamo recept za Čokolindu: Bez pečenja! Ovo morate probati

Autor: dnevno.hr

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović menadžere Podravke pozvala da smisle proizvod pod nazivom Čokolinda te ga kao takvoga brendiraju i prodaju širom svijeta, odlučili smo pripomoći i hrvatskoj kompaniji i hrvatskoj predsjednici. Donosimo recept za domaću čokoladu, koja bi mogla nositi ime Čokolinda, posebice ako za njezinu pripremu posegnete za namirnicama proizvedenima u Hrvatskoj.

Sastojci:

300 g čokolade
300 g lješnjaka
3 jajeta
300 g maslaca
300 g keksa
300 g šećera

Karamelizirajte 200 g šećera i umiješajte u smjesu 200 g prepečenih lješnjaka. Izmiješajte i stavite na mastan tanjur pa ostavite da se tako ohladi. Preostali šećer izmiksajte s jajima, a maslac zasebno umutite i sjedinite s jajima te tomu dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mljevenih lješnjaka.

U smjenu umiještajte usitnjene lješnjake da se sve sjedini pa dodajte mljevene kekse te sve dobro promiješajte i stavite u  kalupe ili posudu u kojoj ćete smjesu prohladiti. Uživajte!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.