Screenshot/Youtube

Ova potpuno zdrava Francuskinja odlučila je eutanazijom okončati svoj život za dvije godine

Autor: Dnevno.hr

Zdrava i vitalna, francuskinja Jacqueline Jencquel (74) godine 2020. planira posljednji put razgovarati s mužem i trojicom sinova. Proslavit će 76. rođendan, zajedno će jesti i piti, a nakon toga odlazi u Švicarsku gdje će je eutanazirati. Ona, kao liječnica organizacije “Lifecircle” želi da joj ubrizgaju dozu potrebnu da ode “na onaj svet”.

Iako je potpuno zdrava, ne želi više živjeti. Svoj život namjerava okončati sa 76 godina.

“Razmislila sam o svemu. Čovjek je sa 76 godina star i nije više potpuno zdrav, kvaliteta života pada. Vidim to po svom seksualnom životu, koji nije tako dobar koliko bih ja htjela”, rekla je novinaru “Le Tempsa”.

Za nju, starost nije ništa više od “neizlječive bolesti koja je fatalna u svim slučajevima”. Dodala je da je uživala u životu i sad želi umrijeti prije nego što osjeti sve što starost nosi.

“Ne želim da umjesto strasti u životu osjećam sažaljenje”, rekla je i otkrila da će eutanaziju da plati 10.000 švicarskih franaka te da Francuska nije legalizirala eutanaziju pa zato ide u Švicarsku.

Cijela obitelj podržava ju u odluci. Nitko ju ne sprječava. U posljednje vrijeme daje nebrojene intervjue o svojoj odluci.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.