Pexels

OPREMITE SE SVINJSKOM MASTI: Ovo o njoj sigurno ne znate

Autor: dnevno.hr

Pored tradicionalne poznate primjene u prehrani, svinjska mast se koristi i za liječenje pojedinih bolesti. Nešto što je neophodno prilikom korištenja svinjske masti u liječenju je njeno pranje u devet voda. To znači da se mast ispire 9 puta uvijek s novom vodom prije nanošenja na tijelo.

Rješavanje ginekoloških problema: svinjska mast se često koristi kod žena koje imaju upalu jajnika kao i neugodan iscjedak. Kod ovog tretman potreban vam je tampon od sterilne gaze, koji se utopi u svinjsku mast te se stavlja unutar rodnice i drži tijekom noći i tako tijekom tjedan dana.

Lijek protiv kašlja i bronhitisa: kod djece se često koristi u obliku lijeka za kašalj i bronhitis.  U ovom slučaju mast je najdjelotvornija ako se pripremi oblog koji se stavlja na grlo. Ne smije se koristiti ako dijete ima povišenu temperaturu.

Lijek za hemoroide:  Jedan od načina rješavanja hemeroida je svinjska mast. Ona se nanosi na bolno mjesto te ubrzo potpuno miče neugodu: svrab, peckanje, crvenilo, upalu….

Svinjska mast za kožu: Ako već duže vrijeme imate problem s prištićima pokušajte s premazivanjem lica ili dijela tijela gdje se javljaju prištići svinjskom masti. Rezultati mogu biti očaravajući. U narodnoj medicini svinjska mast koristi se i za ispucane pete, laktove pa i kod suhih ruku.

Svinjska mast je idealna za kosu: ako se borite sa suhom kosom, svinjska mast će vam pomoći. Oni koji su koristili svinjsku mast za kosu kažu da se njihova kosa skroz izmijenila i da je postala mnogo lepršavija i bujnija. Tretman je veoma jednostavan – mast treba nanijeti na kosu prije pranja, odnosno na prljavu kosu. Poslije pranja kosu isprati kamilicom, tj. čajem od kamilice. Rezultati će biti izvanredni.

Svinjska mast u kremama za lice: Zbog toga što svinjska mast nema baš lijep miris, u nju se ubacuju soda bikarbona kao i kamilica i neven, kako bi se taj miris poboljšao. Nekada, kada nisu postojali popularni i poznati brendovi krema za lice i ruke, ljudi su koristili svinjsku mast u tu svrhu i nisu se žalili, štaviše lice i ruke su im mnogo bolje izgledale nego što je to danas slučaj.




Protiv strija: kao prirodan lijek idealna je svinjska mast i za strije i akne. Žene koje su se tek rodile često imaju probleme sa strijama. Za njih je svinjska mast prava stvar. Neugodan miris svinjske masti može  se neutralizirati miješanjem s nekom drugom kremom, a nakon toga se dobro utrlja na mjesto gdje se nalaze strije. Nakon nekog vremena, strije nestanu

Rješavanje problema sa sinusima: Pomoću štapića za uši namažite mast na ulaze u nosnice i potom ih zatvorite. Dok ležite na leđima mast bi trebala ublažiti bolove koji su se javili zbog sinusa. Moguće je ponavljati ovaj postupak i nekoliko puta na dan.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.