Opasan trend širi se društvenim mrežama? Hana Hadžiavdagić nije jedina koja se ovime bavi

Autor: dnevno.hr

Da se trendovi na svim razinama s razvojem društvenih mreža mijenjaju, više nije nikakva novost pa tako nije niti novina da ondje niču i profesionalni influenceri. Ljudi su to koji motiviraju svoje pratitelje da kupe određeni proizvod ili poprate kampanju koja se odvija na društvenim mrežama.

Proizvodi koje su donedavno domaći influenceri reklamirali uglavnom su se mogli svesti na odjeću, šminku, mobitele, ali onedavno je influenserskim svijetom zavladao pomalo opasan trend, naime influencerice su masovno počele reklamirati kredite.  

“Kada imam ***bank_hr kredite sve je na dohvat ruke pa i ova kapica za prve sniježne pahulje”, objava je koja se mogla sresti na profilu popularne influnecerice Hane Hadžiavdagić, uz dodatak “uzmi 4 vrati 4/ odobrenje kroz 15 minuta/ vraćanje bez kamata za mjesec dana”. Osim Hane i dio drugih influencerica na svojem profilu reklamira kredite.

“DARIVANJE!!! UZMI 3 VRATI 3 ***bank_hr ima u ponudi novi kredit – koliko posudiš, toliko i vratiš!”, poručuje se sa profila influencerice Ana Zibar, a ono što je međutim u cijeloj ovoj priči opasno i na što mnogi zaboravljaju jest da je ipak riječ o kreditima koje valja otplatiti, pa bi se ovaj trend mogao okarakterizirati i kao izrazito opasan.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.