fbpx
Foto: Pexels

ODMAH IH IZBACITE IZ DOMA, OVI PREDMETI DONOSE NESREĆU: ‘Feng shui upozorava da takvi predmeti mogu skratiti život’

Autor: Dnevno.hr/T. Š.

Prema feng shui filozofiji i ostalim tradicijama, postoje stvari koje u našim domovima mogu imati negativan učinak, a prema istima mogu značiti nesreću, piše Ordinacija. Ukoliko se spremate na proljetno čišćenje, ovaj popis donosi neke dobre smjernice kojih bi se stvari konačno mogli riješiti.

Fotelja koja se ljulja

Prema vjerovanju i irskoj legendi, prazna fotelja za ljuljanje je otvorena pozivnica zlim duhovima da sjednu, a  ako se ljulja sama od sebe, to je znak da je netko sjeo u istu.

Foto: Pexels

Zelena boja

Nekad se koristila zelena boja zida koja je bila otrovna jer se miješala s otvornim arsenom, zbog čega se danas zelena boja zidova smatra lošim znakom.


Foto. Pexels

Satovi koji ne rade

Prema feng shuiju ku domu ne bi smjeli čuvati potrgane predmete jer predstavljaju nered. Potrgani sat može biti jako loš znak, jer ako ne rade to znači da biste mogli zapasti u rutinu i stajati na mjestu. Ako potrgani sat pusti zvuk, to je signal da će se u kućanstvu dogoditi smrt.

Foto: Pexels

Mrtve biljke

Uvenule biljke privlače negativnu energiju, a i ne izgledaju lijepo u domu.

Foto: Pexels

Otvoreni kišobran

Priča o nesreći koju donosi otvoren kišobran u zatvorenom prostoru datira još iz starog Egipta. Smatralo se da će svaki predmet koji se unese u kuću, a služi za zaštitu od vremena, značiti nepoštovanje prema bogovima i odaje da ne vjerujete u njihovu snagu.

Foto: Pexels

Kaktus

Feng shui ističe kako bilje s bodljama djeluje kao magnet za loše vibracije. Bodlje će u život unijeti tenzije, a jedina iznimka su ruže čije trnje ne može uništiti pozitivnu energiju ovog cvijeta.

Foto: Pexels

Stari kalendar

Ako kalendar držite na vidljivom mjestu u kući morate znati da djeluje isto kao i potrgani sat. Feng shui upozorava da takvi predmeti donose nesreću, a čak mogu i skratiti život.

Foto: Pexels
Autor:Dnevno.hr/T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.