pixabay

NEŠTO OVAKO JEDNOSTAVNO NISTE VIDJELI! Brz i kremast kolač! Recept za kojeg se svi otimaju

Autor: dnevno.hr

Jednostavan kolač kojeg ćete uvijek rado spremati.

Potrebno je:

8 dl mlijeka
7 žlica šećera
3 pudinga s okusom vanilije
Žlica gustina
4 dl slatkog vrhnja za šlag
Pola vrećice mljevene želatine i dvije žlice vode
150 g čokolade za kuhanje
100 g bijele čoklade
150 g keksa po izboru
100 g mljevenih oraha
1 dl slatkog vrhnja za šlag, za ukrašavanje

Orahe popeći u suhoj tavi. Ohladiti, dio samljeti, a dio sitno narezati. Keks izdrobiti, pomiješati s orasima, a želatinu preliti vodom i ostaviti da se otopi. U 2 dl hladnog mlijeka nasuti puding i gustin pa izmiješati. Ostatak mlijeka i šećera prokuhati pa nasuti smjesu od pudinga i gustina, miješati dok se ne zgusne. Ostaviti da se hladi uz povremeno miješanje. Umutiti slatko vrhnje, umiješati želatinu pa opet miksati i sjediniti s prethodno umućenim pudingom. Smjesu podijeliti na dva djela. Jednome dodati otopljenu tamnu, a drugom bijelu čokoladu.

U kalupu za kuglof, usipati pola tamna smjese, pa pola bijele smjese i ponavljati postupak dok imate smjese. Žlicom izmješajte krugove u sredini, prekriti folijom i ohladiti da se stegne, najbolje preko noći. Ukrasiti šlagom.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.