iStock

NE ČUVAJTE KUTIJE OD OBITELJSKOG SLADOLEDA: Ne slutite koliko su opasne

Autor: dnevno.hr

Ljetno vrijeme idealno je za osvježavajuće sladolede, a mnogi u tom slučaju nerijetko posežu za praktičnim obiteljskim sladoledima.

No, nakon što pojedu sladoled neki ljudi koriste plastičnu kuhinju za zamrzavanje hrane ili pohranu obroka i užina što se smatra velikom, pa čak i opasnom greškom.

Naime, opetovana uporaba kutije od sladoleda opasna je zbog plastike, budući da prazne plastične kutije od sladoleda mogu biti prenosnici kemikalija na namirnice poput UV stabilizatora omekšivača ili supstanci koje se nalaze u plastici.

Prema riječima stručnjaka, opasnost se dodatno pojalava kada kutije perete vrućom vodom, te stavljate u nju hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda pa na taj način može nagristi plastiku, ili ako hrannu u kutijama pogrijavate u mikrovalnoj.

 

Koliko je solarij zapravo štetan za kožu? Evo tko ga ne smije NIKAKO koristiti!




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.