Napravite božićnog ‘jelenka medenka’ od rolica toaletnog papira

Autor: P.R.

Izrada božićnih ukrasa može biti odličan povod obiteljskom okupljanju u kojem se daje prilika maštovitom izražavanju nauštrb ponekad zamornih božićnih kupovina.

Tradicionalni duh Božića nezaobilazna je prilika da se napravi i pokoji ukras, posebno ako u obitelji postoji mlađi član čija će rukotvorina postati uspomena na blagdanske dane djetinjstva. Izrada božićnih ukrasa može biti odličan povod obiteljskom okupljanju u kojem se daje prilika maštovitom izražavanju nauštrb ponekad zamornih božićnih kupovina. Obzirom i na ‘recesijski danak’, ideja pravljenja ukrasa od stvarčica koje se nađu u kući, poput kartonskih rolica od WC papira, čini se idealnom. U tom duhu, predlažemo vam da zasučete rukave, opskrbite se priborom i bacite se pravljenje gospodina Rudolfa. Ideja je potekla od Maggy Woodley iz Red ted Arta, piše Guradian.

Sve što vam treba je: Dvije role od WC papira ili jedna od kuhinjskih papirnatih ručnika, četiri ravna štapića za noge, jedan kraći za vrat, zatim dva račvasta štapića za rogove, boje (smeđa i bijela), ljepilo, oči i crveni nosić.

Metoda izrade ‘gospodina Rudolfa’:

1. Role papira obojite u smeđu boju i zatim ostavite da se osuši.

2. Obojite donji jedan dio rolice u bijelo (što bi se trebalo odnositi na trbuščić Rudolfa) i ponovo ostavite da se osuši.

3. Izbušite rupice kako bi ste u njih mogli umetnuti štapiće. Četiri rupice napravite na donjem dijelu rolice za Rudolfove nogice, a jednu na suprotnom dijelu pri vrhu u koju će se zataknuti vrat. Na rolicu koja bi trebala biti Rudolfova glava na donji stražnji dio napravite rupicu u koju će se zataknuti vrat a na gornjem, također stražnjem dijelu, napravite dvije rupice u koje će se zabosti rogovi.

4. Nakon što se izbušili rupice u njih zabodite štapiće, po mogućnosti do samoga kraja kako se ne bi pomicali (a vaš Rudolf će biti puno stabilniji). Spojite trup sa glavom, i nakon što je Rudolf dobio noge i rogove, vrijeme je da mu podarite ‘vid i njuh’.




5. Zalijepite oči sa strane ispod rogova, a (crveni!) nosić na vrh prednjeg dijela.

Vaš božićni ‘jelenko medenko’ je gotov!




Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.