Foto: Facebook/Burno Šimleša

Nakon tri godine života u kontejneru: Bad Blue Boysi gospođi Miri izgradili kuću

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

U okolici Gline 59-godišnja gospođa Mira je nakon tri godine života u kontejneru dobila svoju novu kuću u okolici Gline. Za krov nad glavom zaslužni su Bad Blue Boysi, koji su neumorno, većinom o svom trošku, gradili Mirin dom.

O kraju radova i useljenju gospođe Mire u novu kuću obavijestio je sociolog Bruno Šimleša putem svoje Facebook stranice. Uz podužu objavu, podijelio je i fotografiju sretne gospođe Mire. Otkrio je kako je njen život posljednje tri godine, a ona se oglasila u komentarima samo kako bi zahvalila svima koji su sudjelovali u izgradnji njenog doma te pribavljanju svega što je potrebno za kuću.

“Ovo je sreća žene koja je sinoć prvi put spavala u svojoj novoj kući u okolici Gline. Nakon više od tri godine spavanja u kontejneru…tri proklete godine. Doduše, na početku je bilo i noći kad je Mira spavala u autu, pa se nekad snašla kod susjeda čije su kuće bile u boljem stanju, a ostalo – kontejner. I Toi Toi WC desetak metara dalje u polju. Po kiši, snijegu, usred noći… Toi Toi… I tako tri preduge godine…”, započeo je Šimleša.

Ovo je sreća žene koja je sinoć prvi put spavala u svojoj novoj kući u okolici Gline.
Nakon više od tri godine spavanja…

Objavljuje Bruno ŠimlešaPetak, 23. veljače 2024.

 

Od septičke jame do dostojnog doma

“Ima još par stvari koje treba dovršiti na kući, ali funkcionalna je. Glavninu posla odradili su Bad Blue Boysi, Mira im ne može dovoljno zahvaliti. Ajde da se čuje o njima i u pozitivnom kontekstu, a ovdje ne može biti pozitivniji. Većinom su dolazili vikendom, o svom trošku i šljakali. Od septičke jame pa do kuće…”, pojasnio je Šimleša. Otkrio je kako mu je gospođa Mira rekla da su Bad Blue Boysi bili sjajni i da im ništa nije bilo teško raditi, a učlanili su je i u Dinamo.
Napustili bračne drugove kako bi bili skupa, a zbog lažnog poziva izgubili bebu

“I Mira je danas konačno u miru. Iznimno energična i mladenačka sa svojih 66 godina, osvojila me je odmah. Godinama je radila u Glini pa iz svojih Majskih Poljana išla na posao biciklom i onda joj je postalo malo nepraktično pa je položila vozački. U 59-oj Ma… Mira je čudo od djevojčice!
I sada konačno može malo odahnuti. Branka iz Ljudi za ljude joj je pomogla oko namještaja jer donacije i dalje kapaju. Inače, već se neko vrijeme radi punom parom nakon previše vremena enormno spore obnove. Ma zapravo…samo treba još jednom pogledati Miru. Dečkima/volonterima, kao i svim donatorima, hvala”, poručio je Šimleša.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.